Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14,7 milijuna zaposlenih
Povratak na članak

Borbu protiv korone iznijet će žene, 78 posto ih je među zaposlenima u zdravstvu

U svakoj drugoj članici većinu zaposlenih u zdravstvu čine stariji od 50 godine, po čemu prednjače Bugarska (56%), a slijede Estonija i Latvija (obje 50%), Italija (45 %) i Litva (42%). Hrvatska ima 40 posto zaposlenih u zdravstvu starijih od 50 godina.

Komentari 2

BE
benediktus
16:20 09.04.2020.

Borbu za obnovu poslije potresa iznijet će muškarci, 98 posto ih je među zaposlenima u građevinarstvu. Posebno krovopokrivača i zidara. uglavnom nadničara.

VL
ST
stefj
09:51 09.04.2020.

Ove brojke pokazuju koliko je birokracija pogubna i za zdravstvo, pa vidite da kada država pokušava uštediti, štedi uglavnom na zdravstvu (policiji, vojsci), dok birokracija i dalje buja... A inače, ovi podaci su interesantni, odjednom se u krizi zaboravilo na rod, nego smo se vratili na spol... Pa evo, i korona bira po spolu, a ne po rodu. 72% umrlih su muškarci, ništa koronu nije zanimalo ako se neki od njih proglasio ženom ili curicom...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.