Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevencija

Borba protiv korupcije u Hrvatskoj je zaustavljena, a građani prevareni

korupcija
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
28.01.2019.
u 13:18

Projekt suradnje udruga i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u kojim je došlo do poništenja natječaja pokazuju da je borba protiv korupcije zaustavljena i onemogućena.

Povodom zahtjeva da se poništi natječaj iz ESI fondova vrijedan 85 milijuna kuna za projekte suradnje udruga i lokalnih vlasti na prevenciji korupcije i sukoba interesa u provedbi javnih politika, te učestalih prelazaka iz civilnog sektora u politiku Transparency International Hrvatska ističe da je borba protiv korupcije u Hrvatskoj zaustavljena i onemogućena, a građani prevareni.

Natječaj iz Europskog socijalnog fonda namijenjen prevenciji korupcije ima za cilj osnažiti građane na lokalnim razinama kako bi prepoznali korupciju i sukob interesa. To je pozitivan pomak u odnosu na dugogodišnja nastojanja da se korupcija smanji. Lokalne razine su mjesta na kojima građani najbolje osjete korupciju na vlastitim primjerima.

- Preletači iz udruga koje proklamiraju borbu protiv korupcije u politiku mnogo su gori od onih političara koji su promijenili političke opcije. Dok su političari prevarili birače koji su izašli na izbore, civilni aktivisti prevarili su građane - navodi predsjednica TIH-a Davorka Budimir.

Dodaje kako se pokazalo kako im je jedini cilj u dugogodišnjem plaćenom aktivizmu bio osigurati pozicije s kojih se može preletjeti na političke pozicije kako bi osigurali vlast, moć koja iz nje proizlazi, te vlastitu egzistenciju i buduće privilegije.

Po riječima Budimir pozivanje na borbu protiv korupcije postalo je sredstvo za ostvarenje tog cilja, a ne stvarno angažiranje kako bi se u društvu poticalo volontiranje i pozitivne društvene vrijednosti poput poštenja i odgovornosti.

Dinamovi igrači zbog tornada zatočeni u zračnoj luci

Ključne riječi

Komentara 4

CH
chanchir
16:42 28.01.2019.

Korupcijo,ime ti je HDZ

DU
Deleted user
15:45 28.01.2019.

I to izjavljuje osoba za koju je središnjica TI u DEU izjavila da se lažno predstavlja.

DU
Deleted user
17:38 28.01.2019.

Jesenti milu bigulicu, naslov ovoga članka čisti je, stopostotni i prvorazredni fejknjuz smišljeno plasiran protiv vladajuće koalicije.. U Hrvatskoj da se ne vodi danonoćna borba protiv korupcije?! Kakva gnjusna laž! O, hoće li konačno biti donesen zakon protiv (zlo)namjernog širenjaa lažnih vijesti. Potreban nam je kao ozeblima sunce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije