Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Boras: Štrajk na Filozofskom trajat će barem do 15. srpnja

Dekan Filozofskog fakulteta kaže da profesori koji žele raditi unatoč odluci Fakultetskog vijeća da se obustavlja nastavni proces to mogu
07. srpnja 2011. u 15:10 7 komentara 1 prikaza
štrajk, filozofski (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Štrajk na Filozofskom fakultetu kao i blokada nastave koju je izglasovalo Fakultetsko vijeće nastavljaju se. Nije ih "na rad" natjerala ni prekjučerašnja rasprava na saborskom Odboru za obrazovanje, koja je pokazala da se dobar dio članova odbora, kao i svi saborski zastupnici koji su ujedno i sveučilišni profesori protive spornim Fuchsovim zakonima zbog kojih je na Filozofskom fakultetu i došlo do štrajka i blokade.

– Imam informaciju da se štrajk nastavlja i dalje i vjerujem da se neće prekidati dok god traje saziv Sabora, dakle barem do 15. srpnja – poručio je Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Dodao je i da svi oni profesori koji žele raditi unatoč odluci Fakultetskog vijeća da se obustavlja nastavni proces to mogu. No koliko ih zapravo i radi, Boras nije znao reći.

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
 • ekovidra:

  Samo jedan prilog raspravi: Puhovski je onaj koji je izrađivao zakone protiv kojih se akademska zajednica, pa i Filozofski fakultet bune. Puhovski upravo radi protiv interesa svojih kolega na fakultetu, pa mislim da bi Udbaše trebalo tražiti na nekom drugom mjestu.

 • -obrisani-:

  Jedan svijet, jedna borba - S vjerom u Krista protiv komunista i ostalih sotonista

 • Avatar comparator
  comparator:

  Filozofi su se stavili na stranu SDP-a što dokazuje tezu da se u Hrvatskoj ništa nije izmjenilo još iz doba Jugoslavije jer se Udbaška politika provodi otežavanjem donošenja promjena bilo gdje .Normalno prve promjene bi trebalo uvesti u konceptu razmišljanja ... prikaži još! . Udba to želi spriječiti u samom startu.Pogledajte da tamo predaje Puhovski pa će vam odmah sve biti jasno.