Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podigli optužnicu

Bombašu će suditi za upotrebu oružja za masovno uništenje!

Boston, bomba, Džohar Carnajev
Reuters/PIXSELL
Autori: tli/VLM, irk/VLM
22.04.2013.
u 07:20

Budući da je osumnjičen za upotrebu oružja za masovno uništenje, bostonski bombaš Džohar Carnajev mogao bi biti kažnjen smrtnom kaznom!

Nakon današnjeg ispitivanja američko pravosuđe podnijelo je optužnicu protiv bostonskog bombaša Džohara Carnajeva (19) zbog upotrebe oružja za masovno uništenje, javlja BBC. To znači da bi bombaš iz Bostona mogao biti kažnjen smrtnom kaznom.

Glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney potvrdio je da Džohara neće tretirati kao "neprijateljskog borca", kako su predložili neki republikanski članovi Kongresa.

– Biti će mu suđeno u okviru našeg civilnog pravosudnog sustava – potvrdio je Carney.

Osumnjičenik za bombaški napad u Bostonu još je u bolnici, a tijekom dana odgovarao je na pitanja istražitelja, prenosi Sky News. S obzirom na to da je ranjen u grlo, na pitanja je odgovarao pisanim putem.

Amato DeLuca, odvjetnik Katherine Russell Carnajev, supruge njegova starijeg brata Tamerlana (26) koji je poginuo nakon napada, kazao je da su američke vlasti zatražile da ispitaju Tamerlanovu suprugu.

DeLuca je kazao da Katherine Russell nije posumnjala u svoga supruga te da se sve činilo u redu. Kazao je da je radila 70 do 80 sati tjedno dok se njezin muž brinuo za njihovu kćer. Odvjetnik je također rekao da je na dan kad je poginuo Tamerlan bio kod kuće kad je njegova supruga odlazila na posao.

Kako navodi Sky News, supruga Tamerlana Carnajeva navodno je doznala da je on osumnjičen gledajući televiziju.

DeLuca je također ispričao da su se Katherine, tada studentica na bostonskom sveučilištu, i Tamerlan upoznali u jednom noćnom klubu, a vjenčali su se 2009. ili 2010. godine.

Katherin Russell Carnajev navodno ima 24 godine, odrasla je kao kršćanka, a nakon što je upoznala Tamerlana, prešla je na islam, ispričao je odvjetnik.

Podsjetimo, nakon što je u petak Tamerlan ubijen, njegov mlađi brat Džohar je pobjegao, što je pokrenulo višesatnu policijsku potjeru za njim. Uhvatili su ga u petak kasno navečer prema lokalnom vremenu.

>> Džohar i Tamerlan u Bostonu planirali još jedan napad?

>> Dva dana nakon napada u Bostonu bombaš otišao na - party

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije