Povratak na članak

'Bombaški napad na Šri Lanki osveta je za ubojstva muslimana na N. Zelandu'

Broj poginulih popeo se na 321, od kojih je 38 stranaca, rekao je pak ministar obrane Ruwan Wijewardene koji je potvrdio kako su bombaški napadi na Šri Lanci osveta za pucnjavu u džamijama u Christchurchu
Objava 23. travnja 2019. 6579 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 51
 • Stari_Pjer:

  u to može samo naivac povjerovati. Da nije bilo masakra na Novom Zelandu, muslimanski teroristi bi raznijeli kršćane zato jer je neki musliman u nekom gradu stradao u prometnoj nesreći. Važno im je samo pobiti kršćane.

  4 11:14 23. 4. 2019.
 • Avatar antimaterija
  antimaterija:

  Jedina je zemlja koja ispravno tretira islamske teroriste i terorizam država Izrael, od njih bi cijeli Zapad mogao naučiti puno toga. Ne zalažem se za nasilje i vojne odmazde ali svakako je nužno temeljito promisliti nove migracijske i integracijske politike ... prikaži još! na Zapadu, uvjetovati punu integraciju u društvo, vrsno poznavanje jezika, vrsno poznavanje kulture, raditi na ukidanju paralelnih društava, zabraniti nošenje pokrivala žena te uvjetovati i gabarite i oblik i lokacije eventualnih džamija unutar gradova. Također moraju biti promišljenje i sigurnosne politike uz uvođenje smrtne kazne već i za sudjelovanje u organizaciji (ili neprijavljivanju) napada uz deportacije cijelih obitelji terorista bez obzira jesu li ovi krivi za njihove činove. Potrebno je uz sve navedeno tražiti reprocitet ljudskih i vjerskih prava kršćana u islamskim zemljama iz kojih dolaze ovi migranti.

  17 11:29 23. 4. 2019.
 • Avatar lip_ko_nadan
  lip_ko_nadan:

  Ekstremnim muslimanima postalo važno da imaju razloga za bombaške samubilačke napade kao osvete !? Veliki je to "napredak" u odnosu na do sada sumanute bezrazložne napade !!

  1 11:05 23. 4. 2019.
 • Ozymandias11:

  Kakva sramotna relativizacija ubijanja 300+ ljudi. Znači radi se o osveti, kao ubijeni su indirektno krivi zato što su krščani ili po nobelovcu Obami slavitelji Uskrsa? Kada se dogodio napad na Novom Zelandu nikom normalnom nije padalo na pamet da ... prikaži još!a izliječe sa nekakvim osvetama Muslimanima za ubijanje Krščana po cijelom svijetu, iako se to moglo istog momenta tako protumačiti. Opravdano, jer bi se time neizravno sugeriralo da cijela zajednica nosi dio odgovornosti što u neku ruku kod Muslimana i je u pitanju. Oni se naime nikada neće izrijekom ograditi jer i sami znaju da islamski fundamentalisti itekako imaju uporište u Kuranu. Ali kada se radi o pobijenim krščanima onda je to rezulatat osvete, znači pogrešno je to što su napravili teroristi, ali u neku ruku bili su izazvani, zar ne?

  1 11:30 23. 4. 2019.
 • Barak:

  da a kao prije nisu ubijali

  11:33 23. 4. 2019.
 • jeremija1:

  Islam se za razliku od kršćanstva u teorijii bavi pretežno ovozemaljskim stvarima ; uređenjem svakodnevnog života njihove zajednice, njihovih obitelji, te između ostalog i odnosom prema inovjercima, prije svega kršćanima i Židovima. Kršćanstvo Isusa Krista se ne bavi ovozemnim, a ... prikaži još! nipošto ne odnosom prema inovjercima. Islam je toliko rigidan prema porobljenim inovjercima, da je u šerijatskom pravu ( a tako je bilo i u otomanskoj Bosni ) muslimanu zabranjeno rukovanje s inovjercem. Inovjercu je pak uz drastične kazne zabranjeno nazvati selam ( pozdraviti sa "Selam Alejkum") muslimanu, jer prema islamskoj doktrini mira sa nevjernicima nema ! Muslimanima je nadalje dopuštena prijetvornost i laž ako je to u interesu muslimana ( to se pogotovo odnosi na situacije gdje su u manjini). Zabranjeno im je i prijateljstvo s "nevjernicima"....ima još

  6 11:56 23. 4. 2019.
 • jeremija1:

  A kaj su delali do sad ? Cvijeće sadili ? Ajde nemojte bedake od naroda delati ! Treba znati da Islam nije samo puka religija, nego i od samog svog nastanka prije svega i politički sistem kao i kodeks svakodnevnog ... prikaži još! življenja. U srži doktrine islama su dva pojma : Dar El Harb ( = kuća rata ) i Dar El Salam (=kuća mira). Kršćanske zemlje su u ovoj prvoj kategoriji, a to znači da je svaki musliman do konačne pobjede islama sa Dar El Harbom u trajnom stanju rata.

  11:38 23. 4. 2019.
 • NikoCro:

  Well, kada se rodi novi “Hićo”, a hoce pa ih sve potamani ili strpa u logire , e onda ce se pitati, zasto?

  11:31 23. 4. 2019.
 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Gle, ipak nisu budisti. Zbilja za čuditi se. Inače su budisti poznati po ekstremizmu i nasilju. Barem je tako prema dobro obavještenim izvorima (u večernjem listu).

  12:05 23. 4. 2019.
 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  I, hoće li onda sad lideri religije mira nositi cvijeće u crkve po svijetu, uz poruke "volimo vas", i njihove žene skinuti marame u znak solidarnosti (i po ugledu na izvjesnu političarku)?

  3 11:58 23. 4. 2019.
 • argus35:

  Se javila Jacinda?

  12:12 23. 4. 2019.
 • komar64:

  Kršćani su zbog istinske vjere meta svih ostalih kvazireligija naročito muslimana.

  16:31 23. 4. 2019.
 • dobar.d:

  Kažu da je Bog ljude obdario razumom, hm...meni se čini da tko god da je ljude obdario time čime ih je obdario to nikako ne bi trebalo nazivati riječju "razum," jer ako je "razum" kriv za to što ljudi rade ... prikaži još! jedni drugima (a očito da jest, budući da gorile i čimpanze to ne rade jedne drugima), onda "razum" treba iskorijeniti...

  11:46 23. 4. 2019.
 • inot:

  osveta na osvetu za osvetu.....to nikad dobro ne završi :(

  12:08 23. 4. 2019.
 • dvojko:

  zanimljivo sri lanka i n.zelanda ...false flags?Opet?Morati cemo lse opet baviti tko je to ucinio ali bitno je po cijem narednju,da nisu oni zbog kojih patimo vec?

  11:39 23. 4. 2019.
 • Avatar misliti.svojom.glavom
  misliti.svojom.glavom:

  Zvjerstva uzrokuju zvjerstvima, a svemu kumuju religije i zlonamjerni predvodnici religija.

  11:48 23. 4. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.