Naslovnica Vijesti Svijet

'Bombaški napad na Šri Lanki osveta je za ubojstva muslimana na N. Zelandu'

Broj poginulih popeo se na 321, od kojih je 38 stranaca, rekao je pak ministar obrane Ruwan Wijewardene koji je potvrdio kako su bombaški napadi na Šri Lanci osveta za pucnjavu u džamijama u Christchurchu
23. travnja 2019. u 10:52 54 komentara 6477 prikaza
Šri Lanka
Foto: Reuters/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Teroristički napad na Šri Lanki izveli su lokalni islamistički ekstremisti kao osvetu za masakr na Novom Zelandu, pokazala je dosadašnja istraga.

Napad u Šri Lanci dan žalosti Broj mrtvih u Šri Lanki porastao na 310, na snazi visoke sigurnosne mjere

Broj poginulih popeo se na 321, od koji je 38 stranaca, rekao je pak ministar obrane Ruwan Wijewardene koji je potvrdio kako su bombaški napadi na Šri Lanki osveta za pucnjavu u džamijama u Christchurchu prije mjesec dana, gdje je Brenton Tarant ubio 50 muslimana.

Osim ubijenih na Šri Lanki, još je 500 ljudi ozlijeđeno, od kojih je njih 375 još uvijek u bolnici.

VIDEO Šri Lanka: Obitelji pokapaju bližnje

Šri Lanka TERORISTIČKI NAPADI Šri Lanka uvodi izvanredno stanje: Traže se odgovorni za napade, naoružani vojnici ispred hotela

Na posebnom zasjedanju u parlamentu rekao je kako je istraga pokazala da je ''napad odgovor na napad na muslimane u Christchurchu'', piše Mirror.

Prema obavještajnom dopisu poslanom vlastima prije napada, član terorističke grupe optužen za napade na Šri Lanki objavio je ekstremistički sadržaj na društvenim mrežama nakon napada na Novom Zelandu, rekao je ministar obrane.

Vlasti u Šri Lanki uhitile su 40 osoba, a među uhićenima su i Sirijci.

Za pokolj je odgovoran islamistički pokret National Thowheeth Jama’ath (NTJ), a sedam bombaša samoubojica izvelo je napade u tri hotela i tri crkve na ovom otoku u Indijskom oceanu.

VIDEO Napadi u Šri Lanci

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

  • franciskofranko4:

    Tip s Novog Zelanda izjavljuje da je Ateist.Terorist dakle ateist.Ova haranga ubija Kršćane.Urota protiv Kršćana.

  • franciskofranko4:

    Novozelandski terorist je pripadnik Ateističke religije a njihov blagdan je prvi maj inače stari poganski blagdan boga podzemlja.Molim Muslimane da uvaženi istinite činjenice.

  • Stari_Pjer:

    u to može samo naivac povjerovati. Da nije bilo masakra na Novom Zelandu, muslimanski teroristi bi raznijeli kršćane zato jer je neki musliman u nekom gradu stradao u prometnoj nesreći. Važno im je samo pobiti kršćane.