Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga otkrila

'Bombaški napad na Šri Lanki osveta je za ubojstva muslimana na N. Zelandu'

Šri Lanka
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
23.04.2019.
u 10:52

Broj poginulih popeo se na 321, od kojih je 38 stranaca, rekao je pak ministar obrane Ruwan Wijewardene koji je potvrdio kako su bombaški napadi na Šri Lanci osveta za pucnjavu u džamijama u Christchurchu

Teroristički napad na Šri Lanki izveli su lokalni islamistički ekstremisti kao osvetu za masakr na Novom Zelandu, pokazala je dosadašnja istraga.

Broj poginulih popeo se na 321, od koji je 38 stranaca, rekao je pak ministar obrane Ruwan Wijewardene koji je potvrdio kako su bombaški napadi na Šri Lanki osveta za pucnjavu u džamijama u Christchurchu prije mjesec dana, gdje je Brenton Tarant ubio 50 muslimana.

Osim ubijenih na Šri Lanki, još je 500 ljudi ozlijeđeno, od kojih je njih 375 još uvijek u bolnici.

VIDEO Šri Lanka: Obitelji pokapaju bližnje

Na posebnom zasjedanju u parlamentu rekao je kako je istraga pokazala da je ''napad odgovor na napad na muslimane u Christchurchu'', piše Mirror.

Prema obavještajnom dopisu poslanom vlastima prije napada, član terorističke grupe optužen za napade na Šri Lanki objavio je ekstremistički sadržaj na društvenim mrežama nakon napada na Novom Zelandu, rekao je ministar obrane.

Vlasti u Šri Lanki uhitile su 40 osoba, a među uhićenima su i Sirijci.

Za pokolj je odgovoran islamistički pokret National Thowheeth Jama’ath (NTJ), a sedam bombaša samoubojica izvelo je napade u tri hotela i tri crkve na ovom otoku u Indijskom oceanu.

VIDEO Napadi u Šri Lanci

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
11:14 23.04.2019.

u to može samo naivac povjerovati. Da nije bilo masakra na Novom Zelandu, muslimanski teroristi bi raznijeli kršćane zato jer je neki musliman u nekom gradu stradao u prometnoj nesreći. Važno im je samo pobiti kršćane.

Avatar antimaterija
antimaterija
11:29 23.04.2019.

Jedina je zemlja koja ispravno tretira islamske teroriste i terorizam država Izrael, od njih bi cijeli Zapad mogao naučiti puno toga. Ne zalažem se za nasilje i vojne odmazde ali svakako je nužno temeljito promisliti nove migracijske i integracijske politike na Zapadu, uvjetovati punu integraciju u društvo, vrsno poznavanje jezika, vrsno poznavanje kulture, raditi na ukidanju paralelnih društava, zabraniti nošenje pokrivala žena te uvjetovati i gabarite i oblik i lokacije eventualnih džamija unutar gradova. Također moraju biti promišljenje i sigurnosne politike uz uvođenje smrtne kazne već i za sudjelovanje u organizaciji (ili neprijavljivanju) napada uz deportacije cijelih obitelji terorista bez obzira jesu li ovi krivi za njihove činove. Potrebno je uz sve navedeno tražiti reprocitet ljudskih i vjerskih prava kršćana u islamskim zemljama iz kojih dolaze ovi migranti.

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:05 23.04.2019.

Ekstremnim muslimanima postalo važno da imaju razloga za bombaške samubilačke napade kao osvete !? Veliki je to "napredak" u odnosu na do sada sumanute bezrazložne napade !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije