Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džohar Carnajev

Bombaš iz Bostona optužen po 30 točaka optužnice

dzhokhar tsarnaev
FBI
27.06.2013.
u 22:19

Protiv jedinog preživjelog osumnjičenika za napad na Bostonski maraton danas je podignuta optužnica u 30 točaka.

Osumnjičeni za bombaški napad u Bostonu Džohar Carnajev (19) i službeno je optužen za smrt četvero ljudi i korištenje oružja za masovno uništenje u travnju ove godine tijekom bostonskog maratona. Carnajev se, prema optužnici podignutoj u četvrtak, tereti po čak 30 točaka, a za njih 17 je moguće izreći smrtnu ili doživotnu zatvorsku kaznu, javlja The Guardian.

Carnajev  je jedan od dvojice braće čečenskog porijekla optuženih da su izvršili bombaški napad 15. travnja u kojem su ubijene tri osobe, a više od 260 ih je ozlijeđeno. Četvrta osoba, policajac na sveučilištu, poginuo je u oružanom obračunu s braćom pri pokušaju njihovog uhićenja.

Carnajev je od sredine travnja u pritvoru, nakon što je u istrazi otkriveno da je, sa svojim starijim bratom Tamerlanom (26), izveo napad tijekom maratona u Bostonu.

Podsjetimo, njegov brat, 26- godišnji Tamerlan,  ubijen je prilikom policijske potjere, dva dana nakon terorističkog napada.

Carnajev je uhićen dok se skrivao ispod cerade jednog broda u dvorištu u predgrađu Bostona. Od tada je u zatvorskoj bolnici na oporavku od ozljeda koje je zadobio prilikom bijega i uhićenja.

>>Amerikanci optužuju Ruse da su zatajili informacije o bombašu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije