Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRITISAK EUROPSKIH ČELNIKA
Povratak na članak

Bolsonaro šalje vojsku da gasi požare u Amazoniji

Vjeruje se da su mnogi od tih požara namjerno izazvani, a sumnja pada na farmere koji podmeću požare radi stvaranja pašnjaka.

Komentari 2

BO
bombaatomska
11:35 24.08.2019.

Tko se s vatrom igra,izgori!

VL
Avatar nekakav
nekakav
15:54 24.08.2019.

trenutno je u amazoni velika suša. klasično periodično cirkuliranje. malo kiše, sjećate se iz osnovne škole, zenitalne kiše, pa period suše... i eto, požari... dal su 'farmeri' krivi? malo jesu. al ste i vi. vi ste potrošači, radi vas se sve radi! radi vas se sijeku šume, jer želite drveni parket, želite se grijati na brikete, a ugljena ima napretek.. i da, ima tehnologija hvatanja co2 iz dima i prerade i korisne stvari. gdje su američke šume? sekvoje? nestalo je 90% šuma u americi, što su je kršni američki drvosječe posjekli. gdje su šume u europi? bilo ih je... ajmo ih nazad posaditi! svi imate pristup internetu, pronađite google earth, instalirajte to, i dođite nad brazil, neku regiju odaberite, zumirajte, i uključite vremensku crtu. pa da vidite promjene. da, ima povlačenja šumskog područja. al nikako ne u razmjerima o kojima nam ovi trube. a 20% kisika na zemlji iz amazone.... što ne vele da je 25% svih ispusta co2 u atmosferu također iz amazone.. njemački stručnjak radio neku računicu, i iznenadio se. raspadanje drvne, biljne, mase u amazoni, je uzrokom najvećeg ispuštanja co2 u svijetu. ono kad ljudi pojma nemaju o dinamici izmjena tvari u prirodi...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.