Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bolno svjedočenje žrtava pljačkašica: 'Sram vas bilo, mrcine jedne'

Marija Petrić, koja je slijepa i gotovo nepokretna, rekla je kako ju je jedna od žena udarila šakom u nos i lice, primila za prsa i bacila na pod
11. srpnja 2019. u 21:07 19 komentara 8255 prikaza
Koprivnica: Suđenje Jagodi Horvat i Marizeli Oršuš
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/16

Jagoda Horvat i Marizela Oršuš danas su stale pred suca Općinskog suda u Koprivnici gdje im se sudi za razbojničke krađe u pokušaju i tešku krađu, a svjedočile su njihove žrtve - Ružica Punčikar (86) i Marija Petrić (95).

Andrija Drežnjak 'Spremao se na bijeg' VIDEO Ubojici iz Đakova određen jednomjesečni istražni zatvor

- Sram vas bilo, mrcine jedne. Meni ste uzeli sve - rekla je Punčikar ženama koje su dovedene u lisicama iz varaždinskog zatvora, prenose 24 sata

Ružica Punčikar ispričala je kako je pljačkašice srela na izlazu na stepenicama, a one su samo prošle kraj nje. Otišla je u sobu i vidjela kako su joj uzeli svu životnu ušteđevinu - 18.000 kuna.

- Živim od 705 kuna mirovine koliko mi je poštar jučer donio, sa sinom koji zadnjih 20 godina ima Parkinsovu bolest. On prima 600 kuna. Vama država mjesečno daje po 2500 kuna. Sramite se, kradete od 2010. godine kad ste prvi put suđene. Sramite se…. Od čega ću uzdržavati sina koji ima 53 godine – kazala je Punčikar, dok je osumnjičeni dvojac sjedio s kamenim izrazom lica.

Pljačke banke na Črnomerecu sve službe na terenu Pljačkašu iz PBZ-a trebale 2 minute da nestane bez traga. 'Vidjelo se da su mladi i da su se uplašili'

Gadno iskustvo imala je i Marija Petrić, koja je slijepa i gotovo nepokretna, a koja je rekla kako ju je jedna od žena udarila šakom u nos i lice, primila za prsa i bacila na pod. Okrivljenicama je rekla da su lijenčine koje nemaju ni malo srama.

Trećeokrivljena Anita Zadravec rodila je prije četiri dana pa je policija nije dovela na sud, zbog čega je sudac odredio novo ročište za jesen.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • branimir.bauer.9:

  To su Kajtazijeve cure. One su iz državne riznice " naše bogatstvo". Nedajbože da netko kaže da su to romkinje ili ciganke. Odmah si zbrisan. A zar nisu?

 • roland:

  Napraviti kaznionicu visoke sigurnosti isključivo za Rome i političare. I pustiti ih da se druže i žive u zatvorenoj "zajednici".

 • Avatar origi
  origi:

  jedan brko je znao kako s njima, počivaj u miru veliki čovječe.