Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzele joj sve

Bolno svjedočenje žrtava pljačkašica: 'Sram vas bilo, mrcine jedne'

Koprivnica: Suđenje Jagodi Horvat i Marizeli Oršuš
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/16
11.07.2019.
u 21:07

Marija Petrić, koja je slijepa i gotovo nepokretna, rekla je kako ju je jedna od žena udarila šakom u nos i lice, primila za prsa i bacila na pod

Jagoda Horvat i Marizela Oršuš danas su stale pred suca Općinskog suda u Koprivnici gdje im se sudi za razbojničke krađe u pokušaju i tešku krađu, a svjedočile su njihove žrtve - Ružica Punčikar (86) i Marija Petrić (95).

- Sram vas bilo, mrcine jedne. Meni ste uzeli sve - rekla je Punčikar ženama koje su dovedene u lisicama iz varaždinskog zatvora, prenose 24 sata

Ružica Punčikar ispričala je kako je pljačkašice srela na izlazu na stepenicama, a one su samo prošle kraj nje. Otišla je u sobu i vidjela kako su joj uzeli svu životnu ušteđevinu - 18.000 kuna.

- Živim od 705 kuna mirovine koliko mi je poštar jučer donio, sa sinom koji zadnjih 20 godina ima Parkinsovu bolest. On prima 600 kuna. Vama država mjesečno daje po 2500 kuna. Sramite se, kradete od 2010. godine kad ste prvi put suđene. Sramite se…. Od čega ću uzdržavati sina koji ima 53 godine – kazala je Punčikar, dok je osumnjičeni dvojac sjedio s kamenim izrazom lica.

Gadno iskustvo imala je i Marija Petrić, koja je slijepa i gotovo nepokretna, a koja je rekla kako ju je jedna od žena udarila šakom u nos i lice, primila za prsa i bacila na pod. Okrivljenicama je rekla da su lijenčine koje nemaju ni malo srama.

Trećeokrivljena Anita Zadravec rodila je prije četiri dana pa je policija nije dovela na sud, zbog čega je sudac odredio novo ročište za jesen.

Ključne riječi

Komentara 19

BB
branimir.bauer.9
21:29 11.07.2019.

To su Kajtazijeve cure. One su iz državne riznice " naše bogatstvo". Nedajbože da netko kaže da su to romkinje ili ciganke. Odmah si zbrisan. A zar nisu?

RO
roland
21:42 11.07.2019.

Napraviti kaznionicu visoke sigurnosti isključivo za Rome i političare. I pustiti ih da se druže i žive u zatvorenoj "zajednici".

AB
abendblatt
21:49 11.07.2019.

Teska rajzbostva sa teskim tjelesnim ozljedama, PET godina zatvora svakoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije