Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ključne brojke
Povratak na članak

Bolnice troše najveći dio novca

Troškovi primarne zdravstvene zaštite su oko tri milijarde kuna, a konstantno rastu i troškovi za lijekove, osobito za one skupe

Komentari 11

WW
wwwcro
13:26 06.08.2018.

Ne troše bolnici, moronu, već ste dopustili da se lijekovi koji su koštali 2-3 kn (za primjer: Kafetin i Andol) koji su se proizvodili u HR sada naplaćuju od 30-100 kn i taj novac odlazi direktno švercerima koji toliko naplaćuju za zamjenske generičke lijekove čija je prodajna cijena 0,2-0,3 kn za pakiranje tableta. Dok je HDZ i SDP na vlasti oni će za proviziju prodati čak i svoju mater...haha

VL
BL
bljak007
13:33 06.08.2018.

Smanjite trošenje na ljekove od farmaceutskih kuća, mala pakovanja, kupujte direktno od proizvođača na veliko. Ušteda par stotina miliona kuna.

VL
RI
rightside
15:57 06.08.2018.

na sta trose tocno?? ajde to reci kad sve znas, zna se ko i kako i zasto radi repove u placanju i konacno,da samo ti odobravas vecinu placanja,, i otuda i repovi u placanju,,kujungzicu,ponovicu se, ja sam tebe vidio ko covjekakkoji ce promjenit hrvatsku,,koji je posten prije svega i ne podlijeze uluzivanju il pritisku,, a kad ono, ti gori 10 puta od toga,

VL
RI
rimac444
21:32 06.08.2018.

Ministre dobro znaš da pola bolničkih liječnika ne radi ništa. Otpusti te parazite i riješio si financijski problem zdravstva.

VL
FE
fefellerunt
18:18 06.08.2018.

Sjećam se kad je ovaj laprdao da treba liječnike plaćati po učinku, ali ipak je to samo laprdanje , tko još vjeruje ovoj spodobi . Da se plaća liječnike po učinku ne bi liste čekanja bile po nekoliko godina ,, kao i što ne bi odlazak kvalitetnih kadrova koji su uglavnom razočarani što imaju istu plaću kao onaj koji ne zna i ne radi , a takvi čine većinu u cijelom državnom koritu. Da su kazne za dokazanu korupciju liječnika i farmaceuta veće onda ne bi ni bilo toliko lijekova u opticaju , kao i da se uvede poštena centraliztirana nabava, ne bi li se oijekovi plaćali 5 puta skuplje nego kada idu preko dilera koji mjesečno beru preko 20 000 kn plus kojekakve bonuse

VL
KO
kold
19:28 06.08.2018.

Bure da bi se napunilo treba začepiti sve rupe bolje rečeno bez jedne jake revizije u HZZO tamo su rupe zbog koji se bure ne puni.

VL
DU
Deleted user
07:13 22.08.2018.

Ako su plaće u zdravstvu relativno male u odnosu na plaće u EU, a čine 50% troškova bolnice, onda se može zaključiti da su cijene usluga blago rečeno jadne! Jedan specijalistički pregled košta 69 kuna! Ljudi se u našim bolnicamaa liječe npr za 6000 kuna po 30 do 45 dana pa za te novce ne možete pokriti režije i čistačicu, a rad med. osoblja je džaba! Skup je tzv hladni pogon! Cijeli pogon je aktivan 24 sata! Privatnik vam da uslugu i kada nema pacijenata oni ustanovu zatvore! Opća praksa ne radi 24 sata! A još kada bi plaće obračunali kako spada!? Naime, u zdravstvu je jeftinije raditi prekovremenog nego u redovno radno vrijeme! Protuzakonito, nema logike, ali se tako radi! A što se tiče reformi. Samo nemojte prizivati reforme u zdravstvu, one mogu donijeti samo manje prava a veće cijene! Mnogi toga nisu svjesni pa galame da se nešto promijeni a ne znaju što govore! Jedini segment koji je van kontrole i miriše na muljažu su cijene lijekova, nepostojanje bolničkih pakiranja lijekova, pitanje javne nabave hrane i materijalnih dobara! Tu se sigurno može uštediti! Tu pojedinci zarađuju ekstra, njima također ne odgovaraju reforme! Jedna gospođa Avberšek kaže da su doktori ti koji sve to rade, oni su krivci, a oni koji znaju koji faktori muljaju s novcem u zdravstvu znaju da su u to upetljani brojni i ne doktori, ali i neki doktori koji imaju ingerencije na gore spomenute sektore velike potrošnje u zdravstvu!

VL
MI
miholjčan
08:22 07.08.2018.

Dok ovakvi glupani vode zdravstvo, uvijek će biti u gubitcima i neefikasno.

VL
DU
Deleted user
07:33 22.08.2018.

Cijene nekretnina, zemljišta i kuća, cijena energenata evropske, a cijene usluga u zdravstvu, plaće doktora balkanske! Da, to treba reformirati!

VL
KO
kold
23:45 06.08.2018.

I pored novi trošarina zdravstvo će biti u manjku što znači dobra temeljna reforma samo je pitanje da li to mogu naši političari i doktori uraditi ?????

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.