Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
specijalne službe na terenu

Bolnica u Rusiji evakuirana zbog prijetnje bombom: U njoj se liječe i žrtve terorističkog napada

The Crocus City Hall concert venue following a shooting attack and fire, in the Moscow Region
Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
1/39
Autori: Vecernji.hr, Hina
25.03.2024.
u 13:21

Direktor centra Oleg Karpov kazao je kako je evakuacija provedena iz savjetovališta i dijagnostičkog centra gdje nema ležećih bolesnika

Pacijenti i osoblje evakuirani su iz Nacionalnog medicinskog i kirurškog centra Pirogov zbog prijetnje bombom. Prema pisanju ruskih medija, u toj se bolnici liječe žrtve terorističkog napada u Moskvi. Podsjetimo, smrtonosni napad, u kojem su život izgubile 143 osobe, dogodio se u petak. 

"Evakuacija je provedena, pacijenti i osoblje premješteni su na sigurnu udaljenost", rekao je za RIA Novosti direktor centra Oleg Karpov. Također, dodao je kako su specijalne službe na terenu. Ukupno je iz zgrade izvedeno oko 700 ljudi.

Kako je pojasnio Karpov, žrtve terorističkog napada nalaze se u drugoj zgradi. Naime, kazao je kako je evakuacija provedena iz savjetovališta i dijagnostičkog centra gdje nema ležećih bolesnika. Kako je javio dopisnik RIA Novosti, situacija u blizini zgrade je mirna, a na terenu su snage sigurnosti.

GALERIJA Napadači na koncertnu dvoranu dovedeni na sud u Moskvi

The Crocus City Hall concert venue following a shooting attack and fire, in the Moscow Region
1/10

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u subotu da će svi odgovorni za smrtonosni napad dan ranije na koncertu u blizini Moskve, kada su zamaskirani naoružani ljudi otvorili vatru iz automatskog oružja na posjetitelje koncerta u Crocus City Hallu, biti kažnjeni.

"Svi počinitelji, organizatori i nalogodavci ovog zločina bit će pravedno i neizbježno kažnjeni. Tko god oni bili, tko god ih vodio", rekao je Putin te dodao: "Identificirat ćemo i kazniti sve koji stoje iza terorista, koji su pripremili ovaj zločin, ovaj napad na Rusiju, na naš narod".

VEZANI ČLANCI:

Militantna islamistička skupina Islamska država preuzela je odgovornost za najsmrtonosniji napad u Rusiji u posljednjih 20 godina. Putin je rekao i da su uvedene dodatne protuterorističke i protudiverzantske mjere u Moskvi i zemlji.

Rusija je dignula optužnice za terorizam protiv četvorice muškaraca za koje vjeruje da su odgovorni za masakr. Ruske vlasti identificirale su četvoricu muškaraca kao državljane Tadžikistana. Također, dužnosnici tvrde kako je u napad upletena Ukrajina, a tu optužbu službeni Kijev odbacio je nazvavši je ''apsurdnom''.

GALERIJA Pucnjava u Moskvi: Napadači u vojnim odorama upali u koncertnu dvoranu

The Crocus City Hall concert venue following a shooting attack and fire, in the Moscow Region
1/38

Komentara 2

SE
Serengeti
21:36 25.03.2024.

CIA je poznatog terorista Al Bara Shishani locirala i uhitila u Kijevu 2019. Dakle nije nova vijest da ISIS djeluje na teritoriju Ukrajine.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
13:44 25.03.2024.

Amerika upozorava: „Rusi pazite se, sprema se terorističku napad“ Putin: „Amerikanci upozoravanjem samo provociraju, žele razjediniti rusko društvo“ ISIS: „mi smo to bili!“ Rusija: „Lažete“ Amerinakci: „ljepo smo vas upozorili“ Rusi: „Niste nam rekli dovoljno“ Amerinanci: „Ustvari, rekli smo dovoljno“ri, rekli smo dovoljno“ ISIS: „stvaro smo mi to bili“ (ISIS objavljuje slike terorista) Putin: „ne to su bili Ukrajinci, bježali su prema Ukrajini“ Svijedoci: „nisu izgledali kao Ukrajinci nego kao netko sa Kavkaza“ Ruski trolovi: „istina, kriva je Ukrajina, nema dokaza ali Putin je tako odlučio“ ISIS: „ma stvarno smo mi to bili“ (ISIS objavljuje videt) Ruski trolovi: „Nije istina, bili su to Ukrajinci i htijeli su pobjeć u Ukrajinu preko prve crte bojišnice, rovova i ruske vojske“

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije