Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državne financije
Povratak na članak

Bolne točke proračuna 2011.: Svaka šesta kuna za otplatu duga

Mirovine će sljedeće godine biti zamrznute bez obzira na rast troškova života i rast plaća.

Komentari 143

Avatar comparator
comparator
18:44 15.11.2010.

Šuker zna da unija daje lovu koju nitko neće vratiti i zato nije zabrinut. Zna to i SDP pa mu rastu zazubice jer nemre na vlast i pokupi slavu.Ko bi inaće normalan ovako napuhao proračun.

VL
AU
autoritet
23:10 15.11.2010.

Ništa čudno. Pa treba otplatiti uplate nesposobnim brodograditeljima, lijenim seljacima, nezasluženim umirovljenicima, milijunima nevladinih udruga, srpskim općinama, bojačima tunela i sličnom nakotu.

VL
Avatar max19mpm
max19mpm
23:17 15.11.2010.

koga pati nek ga smeta HRVATSKA ce uvijek biti sveta:..

VL
OB
-obrisani-
08:55 16.11.2010.

Bolne točke proračuna 2011.: Izuzetno boli kada treba rate kredita i kamate vratiti a još je bolnije da je težko dobiti povoljne kredite ako si onako dugo domoljubno vanka Eu saveza..

VL
PI
Pippo9
14:39 16.11.2010.

Ovakav proračun je usmjeren ka dobrobiti građana jer se ne dira u njihov standard pošto se neće smanjivati plaće,mirovimne i socijalna davanja

VL
OB
-obrisani-
11:59 17.11.2010.

@ H.S.S. \"Hrvatski Proracun se mora sprovoditi tako da napravi godisnje profita najvise do 4.5 %.\" --- Pa i napravi. Ali ne svima, nego samo njima.

VL
ST
stefj
00:53 16.11.2010.

Nema nam spasa, slijedeće godine čeka nas veći PDV, to je 99% sigurno, a porez na imovinu i slične stvari možda još pričekaju. Pitanje je i da li će se uspjeti do izbora održati tečaj. Ukratko, Jaca nas je dokrajčila...

VL
OZ
ozujsko
06:04 16.11.2010.

Milanovicu,najpametniji si politicar u dragoj nam Hrvatskoj!

VL
PR
proview
19:59 15.11.2010.

znači hrvati rade samo da bi vratili dugove

VL
MV
Mato Vilac
18:43 15.11.2010.

Dobar proračun se ne mijenja.....

VL
99
999jakob
11:00 15.11.2010.

heheheehehehe komunistis a svojim komunistickim sidikatom protiv su smanjenja placa i otpustanja parazita sa drzavnih jasli, da vas drugovi i drugarice ( iz crknutog komiteta kaj je krepav 1990 a vi i dalje zivite u njemu) podjsetim kaj je rekao vas vozd milovanovic prije samo 2 mjeseca na tv u trecem dnevniku: ova vlada ne cini nista da skrese preveliku potrosnju, smanji drzavni aparat i dovede u stanje financije hihhihihihihihihihi-svaki komentar suvisan hihhihihihihiihihhi

VL
ST
stefj
11:39 15.11.2010.

Heh, državu tj. privredu nam vodi populizam, a ne ekonomija. Umjesto da se smanje rashodi, izbjegnu nova zaduženja, rastereti privreda i sl. održava se nemogući status quo. To samo znači daljnje mrcvarenje privrede, novi nezaposleni u realnom sektoru, neodrživo mirovinsko bez reforme, itd. Baš me zanima koje nove poreze, nove trošarine i namete nam spremaju. Ili će jednostavno smanjiti vrijednost Kune, pa onda radi povećanja cijena, ostvariti veći prihod od PDV-a. Ili računaju da će sve cijene toliko porasti, i bez rušenja tečaja kune, tako da će PDV napuniti blagajnu? Umjesto da se napravi što treba, da možda za godinu, dvije izađemo iz krize, odabran je put daljnjeg negativnog trenda. Sve za izbore.

VL
MO
mohikanac
11:48 15.11.2010.

Znači da bi nam ipak trebalo biti bolje. Ako je proračun isti kao lanjski, a pohvatani su svi lopovi (moš\' mislit) i više nema ko mažnjavat lovu onda bi nam ipak trebalo krenuti! Hebemti u kojoj ja bajci živim, hahahahahah!

VL
DI
dr-ivek
11:48 15.11.2010.

Ako smo se ove godine, koja će biti puno bolja po bdp-u nego sljedeća, zadužili pitaj Boga više koliko milijardi kuna, što će biti tek sljedeće godine!? Pa ja koji nemam veze sa ekonomijom znam da je ovo put uu totalnu propast ! Nadam se da će sljedeća vlada što prije ispraviti što se da ispraviti jer ovim tempom smo u bankrotu za godinu ili dvije sigurno !

VL
ST
stefj
11:53 15.11.2010.

Jaca samo dokazuje da stoji na braniku birokracije i da je spremna uništiti državu u potpunosti da obrani i jednog birokrata. Konačno je podijelila državu u dva tabora - one koji zarađuju i one koji troše. Ona je otvoreno stala na stranu onih koji troše iliti korisnike budžeta. Ostali nemaju nikoga tko štiti njihove interese i osuđeni su da slušaju i rade. Kako to danas izgleda? Jedan radnik od onog što zaradi daje polovicu za birokrate i penzionere, a od svega što kupi četvrtinu plati državi. I dok je dio koji sprema sebi za penziju zanemariv (drugi stup), ima hrpa stvari kod kojih za državu daje i puno više. Npr. kod kupovine goriva državi ide nekih 80%, kod kupovine auta isto veliki postotak, a da ne pričamo još razna davanja kao npr. kod kupovine foto aparata plaćaju se ZAMP-u muzička prava. Postoji tolika količina državnih i paradržavnih parazita koja jednostavno pojede sve što se stvori u Hrvatskoj i još puno više. Cijelo vrijeme pokušava se naći neko drugo rješenje, a samo treba uzeti DDT i potamaniti parazite...

VL
AM
amato
11:53 15.11.2010.

Ovi na slici, bez mandata i bez sposobnosti vode nas u propast. Oni trebaju odgovarati.

VL
ST
stefj
11:58 15.11.2010.

mohikanac, ti stvarno živiš u nekoj bajci. Da uzmeš sve što su svi ikad pokrali u Hrvatskoj, ne bi bilo dovoljno za jedan mjesec plaća i penzija. Evo, npr. Sanader. Da je ukrao milijardu, koliko je to? Dva dana izdataka za birokraciju i penzionere... Kradljivce treba procesuirati, no i dalje ostaje najveći problem nagomilana bagra na državnom proračunu koja je naučena ne raditi ništa i primati novce...

VL
CA
calif
11:58 15.11.2010.

ma goni i retardiranu vladu i retardirane VL servere. kaj moram komentar pisati u nekom drugom programu, pa kopirati u ove seljačke prozore u strahu od forsirane obnove stranice koja se dogodi svako toliko i zbriše mi sve kaj sam do tada napiso? ma da, mogu snimat normalno, nisam ja vlada, ali svejedno je lejmerski boriti se protiv sporih servera koji su kao i vlada čak neučinkovitiji i glomazniji nego ranije i to u uvjetima kada njima više treba moj komentar nego kaj meni treba ventil za emocije koje koje i tak potaknu novinari specijalnim goebbelsovim pristupom marketingu i spinu. glede članka i vlade - hrk plju. i previše sam energije potrošio na te dvije riječi jer ova naša vlada ne vrijedi ništa, sve što jesu i sve što imaju je laž i jedino prijevarom samih sebe i nas ostalih mogu dalje. i neće odustati dok ih se ne zaustavi jer stvarno misle da su genijalci i da spašavaju zemlju. ovo je gore nego da smo dobili diktatora jer ovi se i dalje furaju na \"demokraciju\" i pravo na biranje koje su unaprijed poništili uvjetovanjem opcija koje se mogu birati. stoga možda više paše primjereniji komentar - plju.

VL
CI
cici14
12:22 15.11.2010.

Hm Pritisci na ovu Vladu su nevjejerojatni, no međutim potezi i postupci, te način na koji rade, nevjerojatni su. Nije više ni za komentiranje. Ako je Vlada bedastija od najobičnijeg građanina, bedaka, stvarno ne vrijedi tu više ništa reči, negogo pridržati gaće, koje su već na štapu.

VL
ED
eddinger1
16:48 15.11.2010.

Nisu mi nikako jasni ovi iz EU-a. Pa, zar je zbilja moguće da će primiti ovako prezaduženu zemlju kao što smo mi u svoje članstvo???

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.