Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto je ublažena retorika?
Povratak na članak

Bolji odnosi s Putinom: Novi hrvatski veleposlanik u Rusiji bit će Tonči Staničić

Predsjednica i premijer suglasni, a postavljanje veleposlanika koincidira s blažom retorike K. Grabar-Kitarović prema Moskvi

Komentari 78

FJ
fjdanm
09:26 18.01.2017.

Putin je zaustavio rat u Siriji. To mu treba priznati

VL
TE
termal
09:28 18.01.2017.

Bez ironije koja ne odgovara situaciji. Ovo je naj pametniji potez Plenkovića i KGK, direktna je posljedica njenog puta u SAD Jasno je shvatila situaicju u kojoj se sada nalazi zemlja:Njemačka nas je predala Srbiji, sudbina NATO je sumnjiva. Nii jedna EU zemlja neće ni prstom maknuti da nas brani. Hvala Bogu da KGK imamo sada i na ovom mjestu.Samo da nije prekasno. Glede Puhovskog i Stazića. Puhovski je još od 1971 neprijatelj RH, a Stazić neka nas samo tuži papi. I onako su s njim sam o oduševljeni pravoslavni patrijarsi i oni koji nisu vjernici.Mi katolici mnogo manje.

VL
LU
lunar777
09:38 18.01.2017.

Zašto ne bi trebala biti ublažena retorika? Kakve mi Hrvati koristi imamo od toga da ulazimo u konfrontaciju sa Rusijom? Naravno i dalje treba davati podršku pravednoj borbi Ukranije.

VL
DD
dr dragon
07:29 18.01.2017.

Bitno je da nije neki petokolonas!Već čovjek koji ce pošteno raditi u interesu RH

VL
DU
Deleted user
09:30 18.01.2017.

Samo da podsjetim one kojima nikad ništa nije pravo što je sam ruski veleposlanik Azimov tek nedavno rekao za Grabar-Kitarović, citiram: "Imate sreću da imate tako mudru i talentiranu predsjednicu!" Budući da se Azimov kratko prije toga nije libio kritizirati Plenkovića, možemo biti sigurni da to nije bila samo floskula.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
08:13 18.01.2017.

Sada kada je šteta već napravljena, teško je vratiti odnose na prijašnju razinu. Zbog Plenkovićevih i Kitarivićkinih neodgovornih izjava ugrožen je naš odnos sa Rusijom. Svi zatopljavaju odnose sa njima, jedino naši pametni političari daju izjave koje te odnose zaoštravaju. Tako se ne brane nacionalni interesi.

VL
Avatar Bruno
Bruno
14:09 18.01.2017.

Bravo, Hrvatska postaje motor, glavni cimbenik u ovom djelu svijeta dok se nepismeni chetnici svaki dan iznova blamiraju.

VL
DU
Deleted user
09:02 18.01.2017.

Bolji odnosi s Putinom, hm ... A da li se netko zapitao želi li Kremlj nakon svega što su predsjednica Grabar-Kitarović, gospodin Plenković i dr izgovorili protiv Putina i ruskog naroda poboljšanje odnosa s Hrvatskom? Sad možete hvaliti i Trumpa ali višemjesečna kapanja koja je vođena protiv novog američkog predsjednika neće se tek tako zaboraviti i oprostiti. Posljedica će sigurno biti ne valja bit odveć naivan da će ni Putin a ni Trump lako proći preko svega. Hrvatskoj je nanesena golema u prvom redu gospodarska šteta a platit će je na ovaj ili onaj način hrvatski porezni obveznici.

VL
BR
brojevi
09:44 18.01.2017.

Kakve veze ima multimedijski prilog sa naslovom članka. Mrtvački izgled Putlna dobro je poznat. Bilo bi primjerenije upoznati čitatelje sa izgledom T. Staničića. Inaće, već je u tradiciji VL-a kao promotora RF-a i Putina da služi kao mamac za patološkoo iživljanje kojekakvim ovisnicima iz susjedstva Lijepe naše.

VL
TE
Televizor
11:15 18.01.2017.

Zanimljivo da je nekima ovdje lojalnost Rusiji važnija od lojalnosti Hrvatskoj. Ili su zatupljeni propagandom ili su ruski plaćenici. Najsmiješniji su ovi koji prodaju tu neku priču kako Hrvatska zaoštrava odnose s Rusijom dok drugi zatopljavaju.

VL
VI
virkom
07:40 18.01.2017.

Kolinda je kao nogometni trener. Čim dođe u novi klub odmah navuče šal novoga kluba. Tako i ona sa Trumpom. Dizala je Clintonicu u nebesa, a sada hvali politiku Trumpa i to prema Rusiji koja je bila najžešći neprijatelj Amerikee u Clintoničinim planovima. A Kokolinda hoće sa Putinom razgovarati o konfliktu u Siriji. Pa jel on ikada uopće i čuo za Kolindu? Za Hrvatsku je, jer voli hokej. Riješio je on Siriju sam. Jooojjjj, Kolinda...

VL
Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
14:38 18.01.2017.

Pametno, podrska pravednoj borbi Ukrajinaca ostaje, podrzat ce je i Trump.

VL
KH
k.h.9
11:51 18.01.2017.

Manite se Rusije. Hrvatska pripada zapadnome svijetu. Hrvatska je Jadranska a ne Balkanska zemlja.

VL
KH
k.h.9
09:15 18.01.2017.

Ovdje treba podsjetiti da je Rusija podržavala Srbijansku agresiju na Hrvatsku devedesetih godina. Obitelj Clinton je uvijek bila na našoj strani i podržavala nas. Bill Clinton je bio u Zagrebu kad nam je bilo najteže i obećao je da će nam pomoći, što je poslije i učinio. Politika Hrvatske prema Rusiji je i politika naših prijatelja iz EU i Nato saveza.

VL
DU
Deleted user
08:33 18.01.2017.

"Veži konja gdje ti gazda kaže!" - to je politika Hrvatske vanjske politike ne samo prema Rusiji nego i prema svim drugim "nepoćudnim" zemljama i regijama napose onima u Africi, Južnoj Americi i Aziji, bivšim nesvrstanima s kojima smo suradnjom mogli imati samo koristi. Budući se velike sile sada spremaju uspostaviti trajno i čvrsto primirje u Siriji naša Predsjednica "uskače u zadnji vagon" tog vlaka. Ipak su u pitanju i naftna polja INE.

VL
BO
BogOtac
09:57 18.01.2017.

što vrijedi veleposlanik kad nam je Premijer konj koji bi išao ratovati protiv Rusije... naravno ratovao bi sa našim gujicama a ne sa svojom....

VL
PE
PepeCoco
07:57 18.01.2017.

isporučivati oružje Ukraini i imati dobre odnose sa Rusijom... a čuj onu, Kolinda će pričati sa Putinom o Siriji!! ta je najbolja! pobunjenici ratuju sa hrvatskim oružijem protiv Assada i Rusa..a Kolinda će pričati sa njim da ona riješi problem..

VL
NE
Nenadjebivi
12:35 18.01.2017.

Nevjerovatna je stupidnost hrvatske vanjske politike u posve nepotrebnom i po hrvatske interese jako štetnom zaoštravanju odnosa sa Rusijom , što je trebalo Plenkoviću da daje onakve izjave u Kijevu koje su Rusi shvatili kao otvorenu provokaciju , on see tamo i dalje ponašao kao EU izaslanik za Ukrajinu a ne kao hrvatski premijer , neka objasni hrv.narodu kako je to u hrvatskom interesu . Hajde da smo mi na mjestu Poljske ili jedne od baltičkih zemalja koje imaju neugodna povjesna iskustva sa Rusijom ali za nas ovdje Rusija je prilično daleka zemlja, nikad u svojoj tisućugodišnjoj povijesti nismo imali nikakvih konflikata sa Rusijom , nikada nama Rusija nije bila neprijatelj i zašto pobogu onda kvariti odnose s tom zemljom . Pavelić je kao Hitlerova sluga slao hrvatske legionare dasudjeluju u agresiju na Rusiji , sada bi opet neki bili spremni da je recimo Clintonica pobjedila slati naše vojnike na novi istočni front prema Rusiji , zašto pobogu zašto, zar nismo kroz povijest dovoljno ginuli i žrtvovali se za tuđe interese , zar moramo i sada kada napokon imamo svoju suverenu državu , što to nije u redu sa nama , zar uvijek moramo biti slugani .

VL
AN
anticenzura
11:03 18.01.2017.

A jos najbolje da ce se kobaciti s Putinom radi onih propaliteta sa Maidana. Porosenko juce izjavio da ceka cetvrtu turu kredita MMF-a, ovaj samo zaduzuje zemlju narodu i krade plin sto ide za Europu. Celnik Gazproma je rekao da Ukrajinci kradu plin i da to nije dobro posto je zima ostra i nazvao ih neodgovornim politicarima prema svome i tudjim narodima. Ovaj se samo naslikaje i ceka da mu netko dade novaca, sama Europska unija mu je dala 3,7 miliardi eura, a iz Svjetske Banke su rekli da su potrosili sve novce od kredita, a da nista nisu poboljsali stanje u zemlji. Kako da svijet ovo ne zna i kao da pametni ljudi ne vide tko je tu ozbiljan, a tko olos sto zivi na grbaci svoga i tudjih naroda. Valja su i ovi nasi to konacno shvatili.

VL
Avatar mason
mason
07:19 18.01.2017.

Americka vanjska politika se nece promjeniti dolaskom Trumpa.Kad sam bio dijete cesto sam cuo od djeda kad kaze ..politika nije za Hrvate.Sad kuzim sto je mislio.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.