Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pooštravanje odnosa

Bolivija proglasila Izrael 'terorističkom' državom. Izraelcima uvela vize

Evo Morales
Press Association/Pixsell
31.07.2014.
u 10:11

Ranije tijekom mjeseca predsjednik Bolivije je od visokog predstavnika UNHCR-a zatražio da procesuira Izrael zbog zločina protiv čovječnosti

Treći tjedan napada Israela na Pojas Gaze oglasio se bolivijski predsjednik Evo Morales. Nakon vijesti o 1200 ubijenih i oko 7000 ozlijeđenih Palestinaca, Morales je Izrael proglasio ''terorističkom'' državom te ukinuo bezvizni režim koji je prema toj zemlji vrijedio 42 godine, javlja RT.

- Izrael ne može garantirati osnovna ljudska prava, mir i koegzistenciju u okvirima međunarodne zajednice - pojasnio je Morales motive svoje odluke koja je došla pet godina nakon što je La Paz prekinuo diplomatske odnose s Tel Avivom.

Ranije tijekom mjeseca predsjednik Bolivije je od visokog predstavnika UNHCR-a zatražio da procesuira Izrael zbog zločina protiv čovječnosti, a ''crveni karton'' Izraelu su pokazale i druge južnoameričke zemlje. Svoje veleposlanike iz Izraela povukli su Ekvador, Brazil i Peru.

>>UN-ov dužnosnik se rasplakao usred intervjua

Komentara 25

UM
umpahpah
10:46 31.07.2014.

Ovo "teroristickom" ne treba pod navodnike. Ajde, barem netko da kaze istinu i pravo stanje stvari.

GO
govori
11:37 31.07.2014.

Bolivija sa Evom Moralesom i Venecuela sa Chavezovim nasljednikom Madurom, su jedine dvije države u Latinskoj Americi, koje još nisu pale pod vlast američkog bankarskog i burzovnog imperijalizma i ogorčeno mu se suprostavljaju. Zato su imperijalisti prije nekoliko mjeseci pokrenuli nemire u Venecueli protiv vlade Nicolasa Madura. Nemiri koji još uvijek traju. Scenario nam je dobro poznat i uvijek je isti. "Spontani" prosvjedi "građana" za "demokraciju", "slobodu", "tržišnu privredu", itd... protiv "despota" Nicolasa Madura, protiv Chavezovog poretka socijalizma...itd.. Chavez i Maduro su se drznuli da u Venecuelu ne dopuste ulazak američkim naftnim kopmanijama, već su se drzunli podržaviti venecuelanske firme i dobitak od nafte, davati za gradnju socijalnih stanova sirotinji...Argentina je upravo bankrotirala....pod pritsikom burzovnih imperijalista..

TO
tokimalko
16:36 31.07.2014.

svi znaju da je teroristicka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije