Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Bolest nije ideološki obojena, ali sustav jest: Evo zašto propadaju sve reforme i što Hrvatska mora učiniti

Nekoliko se puta pokušalo poboljšati zdravstveni sustav, no sve su se dosadašnje reforme pokazale nedostatnima. Što prava reforma zdravstva točno treba sadržavati?

Komentari 1

TH
than
00:18 05.07.2022.

Tomašević je pravi primjer zašto sve reforme propadaju. Prvo, svi su umreženi i ne žele reforme. Ako i izaberemo neku novu opciju (nebitno koliko ona loša ili dobra bila) ona nema šanse da pokrene reforme. Čisto, jer su ovi prije te nove opcije sve osigurali da nekome tko želi reforme sve propadne. Reforme su moguće samo, ako ih adeze pokrene. Da, niti jedna druga strana nema toliku mrežu uhljeba kao oni, ali ta mreža uhljeba pravi problem i adezeu, jer bi reforme značile i otkaze tim istim uhljebima. I sada se vrtimo ukrug... I Hrvatska tu ne može ništa učiniti, čisto, jer bi to značilo otkaze hrpetini adezeovaca i ostalih interesnih skupina tzv. žetončića. Pa i uhljeba ostalih stranaka. I tako dok je nas sve manje, imamo sve više stranaka i političara...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.