Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema pravo na Spinrazu

Bolesna djevojka pisala ministru Kujundžiću: Želim vam da par dana provedete kao ja...

Milan Kujundžić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
02.01.2019.
u 08:32

Kristina Horžić (25) nema pravo na Spinrazu pa je poslala poruku ministru zdravstva

Kristina Horžić, djevojka koja boluje od spinalne mišićne atrofije napisala je novogodišnju čestitku ministru zdravstva Milanu Kujundžiću, a koju je objavila na svome Facebook profilu.

Kristina je, naime, napunila 25 godina, no veći dio svoga života bori se s teškom bolešću. S obzirom na to da je starija od 18 godina, nema pravo na lijek Spinrazu.

>> Prosvjed za dječaka kojemu treba Spinraza

Milan Kujundžić
1/19

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"ČESTITKA MINISTRU ZDRAVSTVA !

Htjela bih reći da Vam želim sve najbolje u novoj 2019. godini jer sam odgojena tako da svim ljudima želim samo najbolje, ali vama to ne mogu poželjeti. Vama ću zaželjeti da jednu godinu, jedan mjesec, par dana provedete kao ja pa vas pitati da li bi onda vaša odluka da zabranite lijek starijima iznad 18 i djeci na respiratoru bila ista ?

KRUHA, IGARA, AVIONA, ALI NE I LIJEKA.
"Hvala vam" što ću i 2019. godinu dočekati i provesti u borbi.
"Hvala vam" što sam zbog vas naučila sve ružne osjećaje ovog svijeta.
Sretna vam 2019., uživajte u krugu svojih najmilijih, a mi ćemo te dane provesti na trgovima jer želimo živjeti.

Svim ostalim ljudima velikog srca želim sve najbolje, najviše zdravlja da ga ne morate kupovati, puno ljubavi i sreće.
Sretna vam..."

Komentara 48

AL
altruist
10:07 02.01.2019.

I sad je ministar kriv za neciju bolest i zelite mu da se razboli?! Iskoristavanje bolesnika za politicka izivljavanja je zapravo najbolesnije.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:22 02.01.2019.

Stvarno jadno i primitivno od ove djevojke. Jos jadnije i primitivnije od nasih medija siriti i razglasivati ovakve balkansko-primitivne necivilizovane poruke bilo kojoj javnoj osobi. Koliko su stete nacinili novinari, dali bi ovakav tekst gdje se zeli njima i njihovim obiteljima zlo, isto tako razglasavali?

SP
Spezispezi
09:33 02.01.2019.

Hajde licemjeri udrite po ministru, on drži lovu. Spinraza jedna doza košta 5oo.ooo kn, a kada se traži povećanje izdvajanja za zdravstvo i 1 kn vam je previše. Pa otkud mislite kupovati zdravlje i lijekove.? Tiskati novac ili šta? Hdz i plenki mi je generalno najmrža stranka ali dajte se malo zbrojite, ako hoćemo skupe lijekove trebamo svi lovu na sunce, a ne kukati na prvi znak povećanja izdvajanja za zdravstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije