Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Održan Prosvjed Spinraza za Janu:

'Ako su djeca bogatstvo Hrvatske zašto su životi naše djece Hrvatskoj tako skupi'

Prosvjed Spinraza za sve
Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
29.12.2018.
u 12:57

Na prosvjedu je još jednom izraženo nezadovoljstvo odlukom Ministarstva zdravstva koje je oboljeloj djeci i starijima od 18 godina uskratilo pravo na liječenje Spinrazom

Jana Petrić je osmogodišnja djevojčica koja boluje od SMA 1 i kojoj je onemogućeno liječenje Spinrazom zbog diskriminirajuće odluke da se ona ne daje djeci na respiratoru. Danas je u Pisarovini održan prosvjed 'Spinraza za Janu - Spinraza za sve'.

"Ako su djeca bogatstvo Hrvatske zašto su životi naše djece Hrvatskoj tako skupi. Hoćemo Spinrazu za Janu i za sve oboljele od mišićne atrofije", poručili su organizatori na prosvjedu.

Prosvjed su organizirali prijatelji i Janina obitelj uz podršku udruge 'Kolibrići'. Prosvjedi su već održani i u Omišu i Sisku.

"Kako je Ustavom RH zagarantirano pravo na liječenje svih građana RH, tako mislimo da i Jana kao i njeni prijatelji na respiratoru i oni stariji od 18 imaju pravo na lijek. Želimo naglasiti da sve zemlje u kojima je lijek odobren i primjenjuje se, daju lijek svima bez ograničenja. Ove godine Spinrazu su odobrile i neke naše susjedne zemlje, Makedonija, Republika Srbija i Slovenija, ali nigdje nije uskraćeno liječenje djece na respiratoru",  ističu roditelji Mirjana i Josip Petrić.

Ključne riječi

Komentara 7

GR
grodar
13:54 29.12.2018.

zbog hdz-a

GR
grodar
13:54 29.12.2018.

zbog hdz-a

BL
bluesman
10:13 30.12.2018.

Hrvatska je odavno izgubila korak s modernim svijetom. Spinraza je samo uvod u ono sto slijedi iducih godina. Rezultat je to politike koja nije bila u stanju ustrojit moderni zdravstveni sustav da funkcionira na trzisnim principima. Uhljebljivanje nestrucnih i podobnih uzima svoj danak. Biti ce puno,puno gore. Sustav je usao u ireverzibilni proces iz kojeg nema povratka. Nazalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije