Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SE JAVLJAO

Vojni avion HRZ-a presreo ukrajinski zrakoplov iznad Splita

MiG
MORH / T. Brandt
05.09.2019.
u 18:26

Riječ je o sporom zrakoplovu na srednjoj visini (420km/h, 5500m), tipa AN-26, koji je letio na ruti iz Španjolske (Palma de Mallorca) za Rumunjsku (Bukurešt).

Ukrajinski putnički zrakoplov zbog pogrešno postavljene frekvencije nije se javljao civilnoj kontroli leta, zbog čega ga je presreo borbeni zrakoplov Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, navodi se u priopćenju MORH-a. 

- Nakon presretanja na području iznad Splita, zrakoplov je uspio uspostaviti radiovezu s nadležnom kontrolom leta te je sigurno nastavio let prema planiranom odredištu, a ispraćen je do granice s BiH, navodi MORH. 

Riječ je o sporom zrakoplovu na srednjoj visini (420km/h, 5500m), tipa AN-26, koji je letio na ruti iz Španjolske (Palma de Mallorca) za Rumunjsku (Bukurešt).  

Temeljem dopuštenja nadležnog NATO zapovjedništva jedan zrakoplov iz Dežurnog borbenog dvojca Hrvatskog ratnog zrakoplovstva angažiran je u zadaći zaštite i nadzora zračnog prostora Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju. 

Pogledajte video

Ključne riječi

Komentara 31

IL
ilijan1a
18:49 05.09.2019.

Tako je HRZ nema zajebancije

IL
ilijan1a
18:50 05.09.2019.

Zašto Milanović ne odgovara za tako loš remont

CE
cenzura
19:25 05.09.2019.

Kad će optužnica protiv Milanovića, Kotromanoviča i ostalih SDP-ovaca zbog uludo bačene love za remont MIG-ova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije