Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bojana Gregorić Vejzović u emotivnom spotu otkriva želje najranjivije djece

Čuvari djetinjstva su obitelj solidarnih pojedinaca koja redovitim mjesečnim donacijaama omogućuje provedbu aktivnosti za dobrobit djevojčica i dječaka u Hrvatskoj i svijetu.
18. prosinca 2018. u 13:20 250 prikaza
Bojana Gregorić Vejzović
Foto: Mario Topić/UNICEF
Pogledajte galeriju 1/2

Glumica i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović u novom UNICEF-ovom videospotu otkriva kako možemo ostvariti dječje želje koje život znače i poziva gledatelje da se pridruže UNICEF-ovoj zajednici Čuvara djetinjstva.

Čuvari djetinjstva su obitelj solidarnih pojedinaca koja redovitim mjesečnim donacijaama omogućuje provedbu aktivnosti za dobrobit djevojčica i dječaka u Hrvatskoj i svijetu. Zahvaljujući podršci redovitih donatora UNICEF je u mogućnosti provoditi brojne programe. U prošloj godini, u Hrvatskoj je UNICEF zahvaljujući podršci Čuvara djetinjstva:

  • osigurao potpomognutu komunikaciju za više od šest tisuća djevojčica i dječaka s teškoćama u cijeloj Hrvatskoj,
  • pokrenuo kampanju „Svako dijete treba obitelj” čiji je cilj povećanje broja brižnih udomiteljskih obitelji te osigurao sredstva za opremanje udomiteljskih obitelji koje brinu o najmlađim djevojčicama i dječacima,
  • u sklopu priprema za otvaranje banke mlijeka opremio 13 jedinica intenzivnog neonatalnog liječenja s profesionalnim hladnjacima i zamrzivačima za pohranu majčinog mlijeka,
  • opremio vrtić u naselju Josip Rimac u Slavonskom Brodu,
  • u suradnji s DUZS-om pripremio igru Zemlja rizika koja će pomoći djeci da usvoje znanja potrebna u kriznim situacijama poput poplave ili potresa i koju će dobiti sve osnovne škole u Hrvatskoj.

Bojana Gregorić Vejzović | Autor : Mario Topić/UNICEF Foto: Mario Topić/UNICEF

Sve to ne bi bilo moguće bez podrške naših Čuvara djetinjstva koji pomažu stvarati bolje životne prilike za najranjivije skupine djece u Hrvatskoj, a u zemljama u kojima vlada veliko siromaštvo njihove donacije spašavaju dječje živote osiguravajući hranu, pitku vodu, zdravstvenu skrb, obrazovanje i zaštitu.

Svatko može postati Čuvar djetinjstva ugovaranjem mjesečne donacije na https://cuvari.unicef.hr.

Pogledajte spot u kojem UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović poziva građane da se priključe obitelji Čuvara djetinjstva – Postanite Čuvari djetinjstva.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade