Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
elitna prostitucija

Bogati stranac iskeširao 4000 eura za djevojke

'03.11.2011., Opcinski kazneni sud u Zagrebu. Ilica 207, Zagreb - Presuda Mariu Vuleticu  i sestorici za elitnu prostituciju u hotelu Esplanada.Mario je  zajedno sa sestoricom suoptuzenika od lipnja d
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
09.08.2012.
u 09:35

Najstarijoj su prostitutki 33, a najmlađoj samo 17 godina. Vrbovao ih je uglavnom u Zagrebu te Zadru, Sisku i Osijeku

Bogati Kanađanin na internetu je pročitao oglas za skupu escort-uslugu u Hrvatskoj. Nazvao je svodnika, a ovaj mu je bez puno razmišljanja ponudio seks s djevojkama na jahtama, u hotelima, apartmanima, marinama... Cijena? Prava sitnica, od 300 do 2000 eura. Za jednu noć užitka Kanađanin je potegnuo čak preko Atlantika. Svodniku je mobitel i dalje zvonio jer su ga zvali klijenti iz Švicarske, Njemačke... Jedan od ovih bogatih turista platio je noć s dvjema djevojkama čak 4000 eura. 

Pet mjeseci akcije

Tako je do ponedjeljka funkcionirala razgranata mreža elitne prostitucije Marija Vuletića (41), poznatog policiji zbog istih takvih kaznenih djela zbog kojih je lani nepravomoćno u Zagrebu osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog podvođenja devet djevojaka. Ponovno je uhićen u završnici višemjesečne akcije, koja je počela još u ožujku, jer je 11 djevojaka, od kojih je jedna maloljetna, podvodio muškarcima duboka džepa. Trenutačno se nalazi u Šibeniku iza zatvorske brave jer mu je sudac istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela. Vuletić je, i u ovom slučaju, imao najviše koristi od novca "zarađenog" pružanjem seksualnih usluga. Za samo 11 dogovorenih susreta klijenata i djevojaka, za što je osumnjičen ovaj zagrebački svodnik, na ruke je dobio 95.000 kuna. Sebi je zadržao najmanje 61.000 kuna, a deset djevojaka po tom izračunu podijelilo je tridesetak tisuća kuna, odnosno svaka je dobila po 3000 kuna. Jedna od njih pristala je surađivati s policijom.

– Uspjeli smo je još prije ljeta odgovoriti od onoga što joj je ponuđeno i ušli smo u trag makrou, odnosno podvođenjima dogovorenima za ovo ljeto – tvrdi naš izvor. Djevojke koje su "radile" za Vuletića bile su uglavnom iz Zagreba te Zadra, Siska i Osijeka. Najstarijoj je 33, a najmlađoj samo 17 godina. Do sada nije bilo poznato da se bave najstarijim zanatom na svijetu i za širu su javnost zapravo anonimke.

Tijekom pet mjeseci, koliko je Vuletić ovaj put bio predmetom interesa policije, identificirano je i više od 11 kaznenih djela podvođenja, no dio slučajeva još je uvijek u obradi jer se kriminalističko istraživanje nastavlja pa, prema nekim neslužbenim informacijama, lako je moguće da će u nekom od proširenja istrage iskrsnuti i zvučna imena društvene elite među Vuletićevom klijentelom. A nje je, kako stvari sada stoje, opet bilo po cijeloj Hrvatskoj: u Vodicama i Rogoznici, četiri klijenta tražila su seksualne usluge u Zagrebu, a djevojke su naručivali u svoje obiteljske kuće, ali i hotele, do trojice klijenata djevojke su išle na Hvar i u Makarsku, a bilo ih je i u Rijeci te u Senju.

Novinari mu štete

Danira Grčić, Vuletićeva odvjetnica po službenoj dužnosti, jučer nije željela govoriti o situaciji u kojoj se nalazi njezin klijent.

– Pisanjem o tom slučaju štetite njemu i istini. Ne želim nikakve informacije o tome u medijima jer pisanjem nanosite štetu i njemu i pravosuđu – kazala je svodnikova braniteljica.

Ispada tako da su Vuletićevi najveći neprijatelji zapravo novinari. Nema veze što je poznat u krim-miljeu pa ga se u godinu dana uhićuje drugi put ubog organiziranja lanca prostitucije, posla od kojeg, očito, dobro živi, ali i govori o karakteru osobe koja je spremna bogatašima prodavati čak i maloljetnice.

Ključne riječi

Komentara 34

ZE
zelenakrava
10:34 09.08.2012.

Italija,Francuska,Njemačka su većinom katoličke zemlje gdje prostitucija nije zabranjena. U Nizozemskoj i Češkoj je takođe dozvoljena.Vjerojatno to ima neke posebne regulative- npr. na određenim mjestima i u određeno vrijeme,neznam detalje. samo mi nije jasno da netko potegne čak preko oceana da bi imao cure za 2000 eura a u gore spomenutim zemljama,i zbog konkurencije toisto može imati po daleko nižim cijenama. Tu je izgleda nešto sasvim drugo.

LI
Livijo
12:08 09.08.2012.

" Do sada nije bilo poznato da se bave najstarijim zanatom na svijetu i za širu su javnost zapravo anonimke".------------------------------------------------------------------------- Zanacili to da nicu bile "zviezde" te nisu bile na Naslovnicama po novinama.

Avatar commentator
commentator
10:18 09.08.2012.

Ovaj svijet je "crap" a takvim ga čine u dobrom djelu novinari, koristeči izraze kao - "klijenti" za obične ništarije i "elitna" za jad i bjedu. Drugo, kad će te te žene više izbaciti te uljeze od makroa ljenčina koji ih izrabljuju i izabrati žene za "madame," zar nisu emancipirane, zar nmaju konačno svoja prava?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije