Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobičan oglas

Bogati Rus želi kupiti nenaseljeni otok na Sjevernom Jadranu

otok
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
25.01.2014.
u 10:30

Cijena četvornog metra otoka kreće se između 10 i 60 eura, pa je za desetak milijuna eura moguće postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu.

'Za poznatog kupca potražujemo otok na Sjevernom Jadranu' oglas je koji je prije nekoliko dana objavila opatijska agencija za promet nekretninama Smart-invest immobilien.

- Riječ je o ozbiljnom kupcu iz Rusije. Ovakvi kupci su ekskluziva. Ponuda za kupnju otoka nema puno. Kada do nas i stignu, najčešće dolaze iz država s područja bivšeg Sovjetskog Saveza. Uglavnom se ipak radi o Rusima. Doduše, znaju i Englezi pokazivati zanimanje za ovakve investicije. Naravno, sve su to iznimno imućni ljudi kojima je kupnja otoka prije svega stvar prestiža - kazao je za Novi list Milan Mandić, vlasnik agencije Smart-invest immobilien.

Cijena četvornog metra otoka kreće se između 10 i 60 eura, pa je za desetak milijuna eura moguće postati vlasnikom većeg otoka na Sjevernom Jadranu.

- No, zbog zakonskih zapreka Rus ne može kupiti neki hrvatski otok. Prvo, mora otvoriti firmu u Hrvatskoj, a nisu svi spremni na ovakvu proceduru i administraciju - kaže Mandić te dodaje da kupac želi nenaseljeni otok zbog privatnosti, površine od 50.000 do 400.000 četvornih metara.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Na otoku jezero. A u njemu otok. I na njemu jezero. I u njemu otok...

>>Prodaje se jedini otok u NP-u Plitvička jezera za 350.000 eura

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Pa gde si bre Radoje brate
Pa gde si bre Radoje brate
10:39 25.01.2014.

prodaćemo mi i gaće uskoro

CR
crocro
11:31 25.01.2014.

Imate još skoro dvije godine vlasti i rasprodajte sve što se može unovčiti. Ako imamo preko 1200 otoka najbolje je sve rasprodati. Aonda bi mogli rasprodati i tajekte jerć neće imati kuda voziti jer će na svakom otoku sa svih strana biti postavljene ploče s natpisima: "Zabranjeno iskrcavanje", "Zabranjen pristup", "Opasnost, privatno vlasništvo nad otokom", "Pažnja, opasan čopor pasa koljača", "Ne prilazi na Hrvatski prodani otok", Opasnost, "Ovaj otok je privatno vlasništvo sa ogradom pod strujom". "Drži se daleko od privatnog otoka", "Pažnja, ne ulazi u vode koje pripadaju otoku u krugu 2 milje", "Otok dopušteno gledati samo s obale dalekozorom koji uvećava samo 4 puta, jači dalekozori najstrože zabranjeni". " Molimo domicilno stanovništvo da ne pogriješi i zaluta do našeg privatnog vlasništva", "Ovaj otok mogu posjećivati samo vlasnici susjednog privatnog otoka, ostali sitnozubi odbijete na vrijeme". "Vlasnicima ovoga otoka dopušteno braniti pristup od zalutalih sitnozubih, vatrenim oružjem, ne odgovaramo za žrtve". .............. Dakle, u slučaju rasprodaje Hrvatskog teritorija u obliku otoka, treba najstrože zabraniti i propisati najteže sankcije koje zakon može predvidjeti kao i mogućnost poništenja ugovora u takvom slučaju. Hrvatsko mora ostati Hrvatsko blago, koje će imati pravo razgledavati i slobodno posjećivati svi Hrvatski i strani državljani. A Hrvatska im treba omogućiti savršen odmor iz snova. Koji će posjetitelji platiti inkasiranjem Hrvatskoj državnoj blagajni. Prodaje i zakupa nema.

MO
modovisisajteMaraschino
11:01 25.01.2014.

samo dajmo rusima i britancima da betoniziraju i zagade naftom Jadran... sve samo da bi naši političari zaradili koji milijunćek a raja neka kopa po smeću bogatih rusa... valjda će više i bolje naći u njemu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije