Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roman Janoušek

Bogati Čeh umiješan u skandal s premijerom skriva se u Zadru

roman janoušek,zadar,diklo,kuće (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/4
19.06.2013.
u 09:40

Roman Janoušek, spekuliraju češki mediji, trebao je biti uhićen zbog korupcijskog skandala zbog kojega je i češki premijer podnio ostavku

Roman Janoušek, bogati češki biznismen za kojega tamošnji mediji spekuliraju da je trebao biti uhićen zbog korupcijskog skandala zbog kojega je i češki premijer podnio ostavku, skriva se u Zadru. Iako mu Česi ne vjeruju da se na Jadranu samo odmara, već smatraju kako je pobjegao iz zemlje jer je unaprijed bio obaviješten o planiranim uhićenjima, postavljaju i ključno pitanje – kako je biznismen mogao napustiti zemlju u kojoj je skrivio prometnu nesreću zbog čega mu prijeti desetljeće zatvora?

Janoušek se skriva na posjedu koji se prostire na možda i pet tisuća četvornih metara u prvom redu do mora elitnog zadarskog naselja Diklo. Iako smo Janoušeka posjetili na zadarskoj adresi, češki biznismen nije želio razgovarati s novinarima, a umjesto njega pregovore je vodio vrtlar.

– Sad će se spakirati, napustiti Zadar i Diklo – prenio nam je poruku Romana Janoušeka.

Kako pričaju Dikljanci, Janoušek je kupio dvije kuće u elitnom dijelu grada prije sedam, osam godina. Kažu, tada su vjerovali da je riječ o češkom premijeru.

– Samo za kupnju starih kuća koje je srušio utrošio je milijune, a i u gradnju svog zdanja još i više. Milijuni eura tu su u pitanju – pričaju susjedi.

– Napišite da je riječ o krasnom čoviku. Lažu kad kažu da je autom pregazio jednu ženu. Nekom je u Češkoj on nagazio na žulj i sad ga gnjave – govore prvi zadarski susjedi bogatog Čeha.

>> Trojica aktera iz češkog skandala pobjegla – na Jadran!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije