Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Yanis Varoufakis

'Bogati će morati plaćati dodatni porez bude li potrebno'

Yanis Varoufakis
Foto: Reuters/ PIXSELL
28.02.2015.
u 17:08

Potvrdio je i da će vratiti staru poreznu politiku prema kojoj se na godišnji prihod do 12.000 eura ne plaća porez, ali u fazama

U intervjuu koji je dao grčkoj TV SKAI jutros, grčki ministar financija Yanis Varoufakis naglasio je da "u slučaju postizanja balansiranog budžeta, tražit ćemo da bogati plate dodatni porez bude li potrebno", piše Greek Reporter. Varoufakis je razjasnio i da bi se ostvarila ravnoteža nije potrebno da porez plate svi, nego da će postojati prihodovna granica iznad koje će se morati plaćati dodatni porez.

Dodatno, grčki "financ-ministar" je naglasio i da još nisu odlučili o svim detaljima, ali da sigurno neće uvesti PDV u Egeju, sredinama u blizini grčkih granica, medicini, hrani i knjigama.

Među ostalim, Varoufakis je nastavio da će PDV normalizirati tako da će na neke proizvode taj porez uskladiti s europskima što nalažu sklopljeni ugovori.

Potvrdio je i da će u fazama vratiti raniju poreznu odluku da se na godišnji prihod do 12.000 eura ne plaća porez. 

>> Tsipras: Dobili smo prvu bitku, no pravi rat tek nas očekuje!

Ključne riječi

Komentara 5

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:25 28.02.2015.

Toliko je zemalja procvjetalo nakon ljevice. Vjerujem da će i Grčka. Neka poslije ne žale nakon tolike lijeve sreće.

AA
aabbcc
17:37 28.02.2015.

'Bogati će morati plaćati.......___ To nece biti potrebno ako se na vrijeme poveca broj sirotinje ..

UN
unbekant
23:40 28.02.2015.

Pa to je ispravno,do sada je samo Grcka sirotinja placala porez, a sada je red i na bogate da pocnu placati porez,isto je i kod nas u Hrvatskoj.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije