Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porez na nekretnine
Povratak na članak

'Bogataši' na Linićevu udaru: Hoće li rasprodavati kuće zbog poreza

Ministar Slavko Linić očekuje da će u iduća četiri mjeseca od 30.000 do 100.000 građana legalizirati ugovore o najmu stanova i kuća kako bi izbjegli plaćanje poreza po najvećoj stopi

Komentari 673

EU
eurobanana
08:46 08.11.2012.

belmondo je napisao/la: . Odi u bivsi DDR . zamisli da tamo ima praznih stanova i kuca . da bi jednu Hrvatsku mogli popuniti . pa Njemac nije niti ne zeli cuti za PLACKU.... . dan danas stoje kuce i stanovi prazni,,,a mnoge drzavne zgrade cak i ruse . sta ce biti sa praznim (Bandicevim) neprodanim praznim stanovima . sta ce biti sa drzavnom imovinom...jer zakonski i ona podljijeze oporezivanju . Ovo sa realitetom nema veze . ako u Njemackoj povise nesto...zna se da ce to krajni potrosac platiti...u ovom sljucaju """"podstanari """

VL
Avatar pupoljak
pupoljak
08:46 08.11.2012.

Sad će konačno i veeeliki dio podstanara postati legalci, a ne kao do sada da ih najmodavci deru, a od prijave ništa.

VL
OB
-obrisani-
08:47 08.11.2012.

Borio sam se za Hrvatsku kao dobrovoljac. LINIĆU ,moraćemo se boriti i Protiv Tebe i tvoje posrane obitelji. Nadam se zadnji puta !

VL
AF
afer
08:47 08.11.2012.

A kad upropastite do kraja taj skoro pa nepostojeći ''srednji sloj'' - tko će vam onda puniti proračun?? Tko će onda biti motor poduzetništva? Zar mislite da će se tvornice otvarati po hrvatskoj kao da imamo kapitala ili neke akumulacije? Bogati?? - oni su stranci i imaju gotovinu već vani (a u to se i ne smijete dirati jer ližete im ruke svaki put kad vam bace mrvice kao za ukidanje poreza na luksus)! sirotinja? - a od čega???

VL
Avatar belmondo
belmondo
08:48 08.11.2012.

Ljudi, ne kuzim zasto toliko pljucate po Vladi (Linicu). Ovo sto se nama dogadja nije se dogodilo perko noci, zivjeli smo preko svojih mogucnosti i to sve na kredit, proveli smo nepravednu privatizaciju, umjesto stvaranja vrijednosti, rasprodali smo sve stoto se prodati moglo. Sve dosadasnje vlade su se zaduzivale da nam drzava ne bi bankrotirala. Koliko viidm ova prva je stisla remen i pokusava napokon uskladiti prihode i rashode. To je posao koji se je trebao napravit jos prije jednog desetljeca, ali lakse je bilo davati povlastice da bi se ostalo na vlasti (i pritom pljackati drzavnu imovinu putem Fini-medija mreze), nego provesti reforme. Sad, bez obzrira tko je na vlasti, neodgovorno bi bilo igrnorati opasnosti i ne poduzimati reforme (uvijek su bolne, a pogotovo jer smo osiromaseni). Nama je voda do grla. Zaduzivati se vise ne mozemo bez da snosimo ogromne posljedice. - Pogledajte Grcku.

VL
DU
Deleted user
08:48 08.11.2012.

delpjero nebudi smejsan. Koga briga hoce li procjena biti pravedna. Zar ti ,nakon svega, mislis da u Hrvatskoj oni koji donose zakone misle na pravdu. Pa oni znaju da su Hrvati tradicionalno ulazu u nekretnine. Od placa im vise nemos uzeti pa sad je ostalo da re iste rasprodaju strancima.

VL
Avatar sajeta.kom
sajeta.kom
08:49 08.11.2012.

Bravo pupoljak samo što će im sada najmnina narasti taman toliko da stanodavci namire gubitak.KUUUKUURIIIKUUU narode probudi se!

VL
AN
Android
08:50 08.11.2012.

A rejting piči u neslućene visine.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:50 08.11.2012.

Uvesti porez nego sto! Vrijeme je i bilo da se te stvari srede. Dosta je bilo "dzabane" i grebanja. Cuj ovo "nemam love",...a ima stan, kucu i vikendicu?????? Kakva je to prica?

VL
ĐB
đuka_begović
08:50 08.11.2012.

....sve je to samo "legalna" krađa i pljačka....ista ona koja je bila i u socijalizmu....kad su seljaci plaćali porez na zemlju...nitko te nije pitao imaš li ili nemaš....SHVATITE....nema promjena dok se ne sruši cjelokupno društveno uređenje temeljeno na novcu, bankama i korporacijama......ovi naši jadnici iz SDP kao i oni prošli iz HDZ nemaju muda da išta naprave....potplaćeni izdajice....i to je to.............možemo mi sad tu vršiti praznu slamu......ALI SVE JE OVO PLJAČKA I KRAĐA!

VL
OB
-obrisani-
08:52 08.11.2012.

Hrvatska Mladež : NIKADA neće imati Nekretninu u HR

VL
EU
eurobanana
08:53 08.11.2012.

belmondo je napisao/la: Ljudi, ne kuzim zasto toliko pljucate po Vladi (Linicu). .................................... Kad su imali zlato i srebro . reforme nisu donosili . sada je privatizacija(pljacka) prosla prodati se nema vise sto a vanjski dugovi...(Grcka) . . sada nesada ne vracati narodu novac koji je desetljecima uplacivao u stanogradnju..da par ljudi dobiva stanove za 2-5 000 eura . pa privatizaciju firmi a znamo da se radnik masovno dnevnica odrekao za modernizaciju istih..a danas niti kune nema od toga

VL
OB
-obrisani-
08:53 08.11.2012.

Hrvatska mladež : Od 2030 stupa na snagu zakon o RAD do 75 te godine života,uvjet za odlazak u mirovinu

VL
DU
Deleted user
08:54 08.11.2012.

galapagos je si li ti ,oprosti mi na izrazu, retardiran. Sto ako su ti roditelji cijeli zivot radili na djedovini, kopali i orali. Drzava se pobrinula da tebe otjera sa sela u grad. Tu si kupio stan na koji b anka ima hipoteku. Tvoji jedong dfana umru i ostave kucu tebi. Velika, al rusevna. Ulazes po malo da se ne srusi, jer to je tvoja djedovina, zemlja. I sad ti netko hoce naplatiti ogroman porez. O kojem bogatstvu ti pricas. Je si lil malouman. Bogat ce to rijesiti s pravnikom u poznatim nacinom kako se ista stvar drugacije tumaci ako si boagt. ili ako si siromasan. Npr da li netko tu zivi ili ne?

VL
JA
jamama
08:54 08.11.2012.

članak je potpuno promašen. ja jesam za to da se plaćaju porezi na vikendice i na nekretnine koje zjape prazne. ali ako iznajmljujete nekretninu svaki mjesec morate platiti porez, znači to je rješeno. po drugoj strani zašto će se morati plaćati porez za nekretninu u kojoj se živi. moja kuća je sagrađena 1936. funkcionalna je ali svake godine imamo neke radove, popravke, ulaganja i sl. nemam za novu kuću ili stan i presretna sam da imam i ovaj krov nad glavom. zaista ova vlada udara samo po nama građanima ili kako je pokojni tuđman rekao - stoci sitnog zuba. moj savijet - svi koji mogu - van iz hrvatske u neke zemlje gdje je pravda u koju se naš sadašnji predsjednik toliko zaklinje. žalosno, žalosno , toliko smo čekali svoju hrvatsku a što su političari od nje napravili - ona nam nije majka nego maćeha najgore vrste. može se domovina voljeti iz inozemstva.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:55 08.11.2012.

08.11.2012. u 08:52h Remetinac je napisao/la: Hrvatska Mladež : NIKADA neće imati Nekretninu u HR ----------------------------------------------------- Da,..i to zbog svojih roditelja koji su opljackali zemlju skroz do kosti.

VL
Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:56 08.11.2012.

08.11.2012. u 08:53h Remetinac je napisao/la: Hrvatska mladež : Od 2030 stupa na snagu zakon o RAD do 75 te godine života,uvjet za odlazak u mirovinu ------------------------------------------------------------------------------- Pa da smo bili pravna drzava i na vrijeme "snimili" Ivu Sanadera i i njegove hajduke,...vjerojatno nebi.

VL
Avatar MarkoHR
MarkoHR
08:57 08.11.2012.

Moja "vikendica" ustvari je naslijeđena klet u vinogradu, bez priključka struje, bez vode.. U njoj se ni nemože povoditi vikend, nego služi samo kao ostava za alat, i za vrlo kratak boravak u njoj. Ni u doba AustroUgarske, ni nikadad kasnije nikome nije padalo na pamet nju oporezivati kao nekretninu - "vikendicu", sve do doba Kukuriku koalicije. Logičan zaključak da je ovo sad najgora "vlada" koju smo imali nekoliko stoljeća unazad.

VL
DU
Deleted user
08:58 08.11.2012.

08.11.2012. u 08:54h hoggy je napisao/la: galapagos je si li ti ,oprosti mi na izrazu, retardiran. Sto ako su ti roditelji cijeli zivot radili na djedovini, kopali i orali. Drzava se pobrinula da tebe otjera sa sela u grad. Tu si kupio stan na koji b anka ima hipoteku. Tvoji jedong dfana umru i ostave kucu tebi. Velika, al rusevna. Ulazes po malo da se ne srusi, jer to je tvoja djedovina, zemlja. I sad ti netko hoce naplatiti ogroman porez. O kojem bogatstvu ti pricas. Je si lil malouman. Bogat ce to rijesiti s pravnikom u poznatim nacinom kako se ista stvar drugacije tumaci ako si boagt. ili ako si siromasan. Npr da li netko tu zivi ili ne? Slušaj hodži nema više djedovine, nemaaaa, ako nemaš za porez nema niti djedovine, kako ti to nije jasno.POREZ to je čarobna riječ kapitalizma i hodži to moraš shvatiti ako želiš nešto imati u životu moraš i platiti državi jer su dosada samo uzimali kužiš hodži

VL
BA
banana
08:45 08.11.2012.

ma dajte molim vas, sad bi kao trebali žaliti one koji iznajmljuju jedan stan u Zagrebu, a preko ljeta iznajmljuju kuću na moru, ali podstanara i turista je sve manje, moš misliti, pa jadni nemaju za platiti porez, tko nema za porez i režije u kapitalizmu mora prodati i kupiti manje za koje ima, kapitalizam smo željeli jer smo mislili da daje veće šanse za napredak, e pa nije to baš tako jednostavno draga gospodo pa izvolite platiti porez

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 34 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.