Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGORČENI

Blokirat će promet prema moru, cestu kroz naselje uništili kamioni

grabovac
Dominik Grgurić/Pixsell
21.07.2010.
u 14:46

Prije rata platili su asfaltiranje prometnice, a vozila Hrvatskih šuma pretvorila su je u makadam. Obećanja su nestala u prašini zbog koje ne otvaraju prozore.

Svakog dana strepimo da netko od djece ne skonča pod kotačima velikih kamiona koji neprekidno tutnje našom ulicom. Asfalt je potpuno uništen, nemamo ni uličnu rasvjetu, živice uz ceste nisu potkresane već godinama, pa nam se čini kao da smo prepušteni sami sebi. U ovih 13 godina, koliko živim u Krnjaku, u našem mjestu nismo dobili baš ništa – dio je priče ogorčene Ankice Čavrag iz Krnjačkog Grabovca.

Nemaju ni javnu rasvjetu

Slično govore i mnogi njezini susjedi. Veliki kamioni Hrvatskih šuma, koji prolaze kroz Krnjački Grabovac na putu do obližnjeg kamenoloma, potpuno su uništili asfaltni sloj na cesti. U međuvremenu rupe su pokrpane pijeskom. To je prometnicu učinilo prohodnom, no ogromni oblaci prašine koji se dižu ispod kotača teretnjaka život u tom naselju učinili su posve nesnošljivim.

– Još prije rata izdvojili smo znatna sredstva za asfaltiranje naše ulice. Kamioni na putu do kamenoloma potpuno su devastirali tu prometnicu, a umjesto da se sve to sanira naše molbe već godinama završavaju u smeću. Tako sada ispada da smo platili za asfalt, a dobili makadam i oblake prašine zbog koje ni na temperaturama od 35 stupnjeva ne smijemo otvoriti prozore – ispričala nam je Zora Mihajlović.

Obećanje za dva tjedna

Prošle godine mještani Krnjačkog Grabovca blokirali su promet kroz mjesto prema kamenolomu. No, nakon dolaska predstavnika Hrvatskih šuma i obećanja da će se cesta sanirati, blokada je ubrzo prekinuta.

– Nakon tog prosvjeda počeli su polijevati vodom cestu da bi izbjegli dizanje oblaka prašine. Trajalo je to dva tjedna pa je prestalo. Rekli su nam samo da prskanje vodom nitko ne želi platiti – objasnio je Boško Mihajlović.

Zbog toga stanovnici najavljuju novi prosvjed i blokadu prometa na državnoj cesti D1 za desetak dana kod križa ispred općinske zgrade.

Komentara 2

OB
-obrisani-
04:27 22.07.2010.

Ovakve probleme sam i sam neposredno doživio. Badava nama zakon o zaštiti od buke u sklopu kojeg su i vibracije i sve ostale napasti kad bosanci unište sve… Iskrena sućut ljudima koji moraju živjeti uz takve prometnice i sramota vlasti.

FE
Felicijen
12:14 22.07.2010.

Trebalo je svakako skrenuti autoput kroz Krnjački Grabovac (pa gdje je to zabogamiloga?!) i sve bi bilo riješeno. Ovako svi iz Mrduše Donje neće moći kroz Krnjački Grabovac (ulicom?!) na more ako ovi blokiraju cestu! Što će naš turizam bez njih?! Vele da će nas Srbi spasiti ove godine u turizmu, ali ovako im to neće uspjeti iako bi oni to najradije od svega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije