Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neće davati preporuke

Bliži li se kraj jurnjavi na autocestama? Njemački autoklub suzdržan oko ograničenja brzine

Autobahn
Foto: Felix Kästle/DPA/PIXSELL
1/3
24.01.2020.
u 18:13

Za uvođenje općeg ograničenja brzine od 130 km/h se zalaže stranka Zeleni i organizacije za zaštitu okoliša

Najveći njemački i europski automobilski klub ADAC najavio je u petak kao više neće bezrezervno podržavati protivnike uvođenja općeg ograničenja brzine na njemačkim autocestama.

"Njemački opći automobilski klub (ADAC) će se do daljnjega suzdržati od davanja preporuka politici glede pitanja uvođenja općeg ograničenja brzina na njemačkim autocestama", priopćio je ADAC u petak.

Član uprave ADAC-a Gerhard Hillebrand je objasnio kako stav članova kluba po ovom pitanju "više nije tako jasan" kao prije.

"Članstvo ADAC-a je, kao i ostatak društva, u međuvremenu podijeljeno po pitanju uvođenja općeg ograničenja brzine", rekao je Hillebrand.

Za uvođenje općeg ograničenja brzine od 130 km/h se zalaže stranka Zeleni i organizacije za zaštitu okoliša.

U listopadu je u Bundestagu propao pokušaj uvođenja ograničenja za što je glasalo svega 126 zastupnika dok je 498 bilo protiv.

ADAC je do sada snažno lobirao protiv ograničenja brzina a s obzirom na gotovo 22 milijuna članova, preporuka ovog automobilskog kluba ima veliku težinu kod političkih stranaka.

Među protivnike uvođenja općeg ograničenja brzine se ubraja i predsjednik uprave Porschea Oliver Blume.

"Za mene, kao i za mnoge moje prijatelje, sloboda vožnje bez ograničenja brzina spada u osobne slobode", rekao je Blume u razgovoru za dnevnik Die Welt.

Komentara 2

IV
ivanbalic
04:45 25.01.2020.

Njemacka nece nikad uvesti zakon o ogranicenju brzine,na Auto-putevima-(cestama).

DU
Deleted user
23:26 24.01.2020.

kladim se da nece biti manje nesreca nego do sad a oni koji su ih skrivili do sad to ce radit i u buduce, nadam se da nisam u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije