Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZRAČNI DVOBOJ

Bliski susret: Američki lovci presreli ruske bombardere i lovce u blizini Aljaske

bear bombarders
Foto: Wikimedia Commons
1/2
04.05.2017.
u 17:21

Ruski bombarderi su i ranije znali provocirati američku granicu, ali ovo je prvi put da su imali pratnju lovaca

Četiri ruska vojna zrakoplova presrelo je američko ratno zrakoplovstvo u blizini obale američke savezne države Aljaske. Američki mediji javljaju da je riječ o dva bombardera Bear Tupoljev Tu 95 i dva lovca Su-35 'Flanker'. Uočeni su u međunarodnom zračnom prostoru oko 85 km od mjesta Chariot koji se nalazi na sjevernozapadnoj obali Aljaske

Ruske zrakoplove presrela su dva lovca F-22 američkog ratnog zrakoplovstva koji su u tom trenutku bili u tom području u rutinskoj patroli. 

Ovo je još jedan u nizu posljednjih provokativnih poteza između američkih i ruskih vojnih snaga nakon što je prošlog mjeseca američki predsjednik Donald Trump naredio bombardiranje režimske vojne baze u Siriji. 

Bear bombarderi su Tupoljev Tu 95 zrakoplovi koji su ušli u službu ruske vojske 1956. i često su bili aktivna prijetnja američkim i britanskim interesima tijekom Hladnog rata. 

Komentara 1

Avatar viki_nuland
viki_nuland
23:27 04.05.2017.

Jesmo li ih presreli "agresivno i neprofesionalno" kao sto oni nas presretaju u blizini Rusije ili nekako drugacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije