Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Blic: Ministri u vladi Srbije naoružani do zuba

vlada srbije
Vlada Srbije
17.02.2010.
u 09:32

Prema pisanju beogradskog lista, većina ministara ima pištolje ili neko drugo oružje, ali ih ne nose. Bivši ministar kulture i poznati glumac Branislav Lečić potvrdio je da ima čak tri ili četiri pištolja.

Statistički podatak da svaki četvrti građanin Srbije ima oružje potvrđuju i srbijanski ministri koji su, prema pisanju beogradskoga Blica, “naoružani do zuba”. Među sadašnjim i bivšim ministrima u vladi Srbije ima dosta onih koji posjeduju pištolj ili neko drugo oružje, objavio je danas taj list.

I okoliš čuva pištolj

Ministar obrane Dragan Šutnovac potvrdio je da ima oružje, ali ga ne nosi iako za sebe tvrdi da je odličan strijelac. Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić također je naoružan. Pištolj ima i Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga, koji je poznat i po tome što piše poeziju, navodi Blic. Dozvolu za oružje i pištolj ima i ministar zaštite okoliša i prostornog planiranja Oliver Dulić, a ministru Rasimu Ljajiću dozvola za nošenje istekla je još prije dvije godine.

Za razliku od svojih kolega, bez oružja je Srđan Srećković, ministar za dijasporu. – U demokratskoj državi i demokratskom društvu oružje nije potrebno, osim pojedincima koji su neposredno uključeni u borbu protiv najtežih oblika kriminala – smatra Srećković. Bivši ministar kulture i poznati glumac Branislav Lečić potvrdio je da ima čak tri ili četiri pištolja. Prema podacima iz 2007. godine koje su objavile Večernje novosti, građani Srbije posjeduju, legalno i ilegalno, više od dva milijuna komada oružja, što je dvostruko više nego što posjeduju vojska i policija zajedno. Prema podacima policije, u Srbiji je najviše pištolja i revolvera – više od pola milijuna komada.

Popularni tetejac

Najviše je iz programa kragujevačke zastave Zastave, i to “M70”, “M57” (“tetejac”), “C399” i CZ “999”. Lovačkih je pušaka i karabina oko 470.000.
Istraživanje Instituta za međunarodne studije iz Ženeve pokazalo je da je Srbija šesta zemlja na svijetu po broju prijavljenog privatnog vatrenog oružja. Na prvom su mjestu Sjedinjene Američke Države.

Ključne riječi

Komentara 19

OB
-obrisani-
09:53 17.02.2010.

ma to je u Srba stara dobra navika iz doba SHS možda će imat priliku onako usput nekoga u parlamentu upucat kao što su upucali Radiće

MM
Mladen Miletić
10:36 17.02.2010.

Blic: Ministri u vladi Srbije naoružani do zuba, imaju po 3 -4 pištolja kao kod nas svaki seljak. Kod nas znamo da veliki imaju i tenkove pa se ne hvale...

SO
Somelier
09:53 17.02.2010.

:\" Ministri u vladi Srbije naoružani do zuba\" Ah kako bi bilo lijepo da to oružje što prije isprobaju na jednoj od vladinih sjednica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije