Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijeni, pretučeni...
Povratak na članak

Kako zaustaviti val nasilja? 'Nešto je u društvu duboko poremećeno'

Od Zagreba preko Zadra do Splita, od Vinkovaca do Pule… niz napada na turiste, prolaznike, sezonce, strance... stručnjaci karakteriziraju kao doticanje moralnog dna

Komentari 30

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
11:10 07.08.2019.

Kako primjenjivati strože zakone kada jedan ministar pravosuđa kaže da neće kažnjavati prekršitelje zakona jer nije sve "crno-bijelo"? Ili kada jedan gradonačelnik kaže da neće poštivati odluke Ustavnog suda, a u tome ga podupire i akrualna predsjednica? Ili kada jedan podpredsjednik Vlade kaže "Zakoni? Ma kakvi zakoni, pa to su branitelji!" Kako onda očekivati da građani ozbiljno shvaćaju zakone?

VL
Avatar kenshi
kenshi
12:19 07.08.2019.

Porast nasilja je direktno povezano uz porast idiiota koji prolaze nekažnjeno zbog izopačenog "pravosuđa" ali i nedostatak odgoja u post-komunističkom poretku.

VL
HA
Hagar
11:35 07.08.2019.

Toga do devedesete nije bilo. Bar ne u ovoj mjeri, kao ni droge i ostalog kriminala. Sada dolaze "pravi Hrvati" oni koje je odgojila hrvatska drzava i katolicka crkva. Da bude jasno ja sam katolik, bio sam to i prije devedesete, dosta putujem i tvrdim da je za ovo danas najvise odgovorna katolicka crkva u Hrvatskoj koja je ne prepoznatljjiva po dobru u odnosu na ostatak svijeta ili kakva je bila za doba komunizma. Vjera je svedena na predmet u skoli dakle ocjenu i novce iz proracuna. Nasilje je dozvoljeno jer se ista bavi politikom ,iskusava politicku moc, pa joj npr smeta instanbulska konvencija koja ruku na srce ne smeta u drugim drzavama gdje su katolici u vecini niti katolicima u tim drzavama. Kako to izgleda u praksi ? Dodje dijete u skolu na vjeronauk i majcom na Iron Maiden i neku kostursku glavu. Majca polovna iz donacije jer roditelji ne rade (odnosno ponekad rade). Vjerouciteljica ga udalji uz uvrede da se bavi "sotonskim poslovima" i kakvi su to roditelji (izrijekom sotonisti) koji to dopuste. Ocjena iz vjeronauka od tada je dobar iako je dijete odlicno inace i roditelji rade s djecom koliko mogu. Ista i dalje radi u skoli i odgaja nasu djecu i nitko joj nista ne moze. Al zato ova obitelj upravo ovih dana odlazi u Njemacku. NJihov otac i tako izvorno govori Njemacki a oni ce nauciti. Zao mi je jer su posteni ljudi.A smece ostaje ...

VL
DV
dvorskaluda
13:28 07.08.2019.

Đakićev sin -nasilnik - nekažnjen, tzv. zlatna maldež - narkići i huligani - nekažnjeni, ubojice i alkoholičari nasilnici-nekažnjeni, huligani na nogometnim utakm., na ulicama, plažama,trgovima - nekažnjeni. Kada šestorica tuku čovjeka-novine pišu "Nitko nije priskočio u pomoć" umjesto da pišu " A gdje su policijske ophodnje" Policajca vidiš ev. jednom mjesečno kak u automobilu prozuji kvartom? Gdje su? Gdje su da pendercima razbiju gamad nasilničku. Nove droge - užas - agresija bez presedana? Ničim ih zaustaviti osim gumi metkom ili odvaliti po ludari da se onesvijesti.

VL
DU
Deleted user
10:39 07.08.2019.

Jer ja sam guzonjin sin. Tata ode u školu i pretuče učiteljicu jer je rekla sinu da mora više učiti o pristojnom ponašanju.

VL
DA
DarthVader
17:40 07.08.2019.

A gdje su to u Zagrebu pretuceni turisti. Koliko ja vidim samo na moru.

VL
DU
Deleted user
10:43 07.08.2019.

Oni kojima je objavljen identitet nisu tatini sinovi. Što je s ovima: 1. Identitet vozača glisera s Krka koji je ubio mladu Austrijanku 2. Identitet dvojca koji je prouzročio nesreću kod Mamutice prolaskom kroz crveno 3. Tajanstvena smrt inspektora krim policije iz Rovinja koja bi trebala biti prvorazredna medijska priča a zapravo je prešućena.

VL
JE
Jednakost
10:58 07.08.2019.

Kako drugacije kad su okupatoru vec 30 godina dozvoljeni mrznja, nasilje, kriminal, fasizam i otimacina? Njima to prolazi, oni od toga zive, to im je zanimanje.

VL
LO
lojtra2
11:03 07.08.2019.

"Moralno posrnuće" se ne liječi novčanom kaznom. Onaj tko od moralno posrnuloga uzima novac još je gori od njega.

VL
ZO
Zooltan
12:10 07.08.2019.

Najezda bosanske kulture, plemenskih običaja, i vjere

VL
IS
Istinoljubivi
10:48 07.08.2019.

Žanjemo posljedice odgoja. Kako ih odgajamo i učimo, gle čuda, takvi su kad odrastu. Kad vidim kako se odgajaju današnja djeca siguran sam da će biti sve gore i da će takvih vijesti biti sve više.

VL
DH
dalibor.hren
12:11 07.08.2019.

Sve dok se nisu pojavile gospođe pravobraniteljice toga nije bilo. Za nasilje trebaju biti primjerene kazne (ODMAH), pa tko voli, nek izvoli. Daruvarac je još uvijek na slobodi, vjerojatno boluje od klaustrofobije?

VL
KB
kbr
10:46 07.08.2019.

pa to i jest cilj - rasturiti obitelj kao ključnu jedinicu civiliziranog djelovanja jednog naroda, nakon toga cijeli narod, sve svesti na pojedince kojima je najlakše manipulirati. ovo je samo jedna od metoda

VL
SV
sveznam1
10:49 07.08.2019.

nikad nitko nije dozivo nasilje sirom svijeta i nitko ne "probuduje drzavu" osim u ovoj presmijesnoj drzavi ne znam tko je veca sprdacina drzava ili vi

VL
ZO
zoranos
11:04 07.08.2019.

Radite problem tamo gdje ga nema! U RH imamo 112 ubojstava i 90 pokušaja u 2018. Prema Eurostatu jedna Danska (usporedba radi broja stanovnika) ima gotovo istu statistiku! Dakle jedna Danska koja po nekim istraživanjima ima najsretnije ljude na svijetu, sređenu ekonomiju i društvo ima isti broj ubojstava kao i HR sa svim PTSP-cima, sa svim potlačenim ljudima koji ili nemaju posao ili rade na minimalcu i da dalje ne nabrajam. UBOJSTVA I NASILJA NISU PROBLEM U RH - prestanite od toga raditi problem! To su izolirani slučajevi na razini statističke pogreške!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.