Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Bjelovarski HSLS prozvao gradsku vlast

Hrebak je predstavio program simboličnog naziva “5 X 5 za Bjelovar” u kojem se uz ostalo spominje informatizacija gradske uprave,vraćanje života u domove mjesnih odbora i na gradski korzo
23. siječnja 2013. u 09:21 3 komentara 9 prikaza
Bjelovarski gradski HSLS
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Želimo ovim početkom presice u 12,05 sati na simboličan način pokazati “koliko je sati” za bjelovarsko gospodarstvo čiji je negativni trend više nego očit. Mi smo upozoravali dok je bilo “pet do 12”, tražili hitnu temetsku sjednicu Gradskog vijeća,no gradska vlast se na to nije obazirala – poručio je Dario Hrebak, predsjednik gradskog HSLS-a na jučerašnjem predstavljanju programa s kojim liberali izlaze na predstojeće lokalne izbore.

Naglašavajući da žele mijenjati političke standarde i “čistih ruku” izaći pred javnost, Hrebak je predstavio program simboličnog naziva “5 X 5 za Bjelovar” u kojem se uz ostalo spominje informatizacija gradske uprave,vraćanje života u domove mjesnih odbora i na gradski korzo, mijenjanje identiteta i modernizacija gradske tržnice te izgradnja glazbene škole i Doma hrvatskih branitelja.

Što se gospodarstva tiče liberali bi uz ostalo smanjili spomeničku rentu, ali i izbacili politiku iz nadzornih odbora. Kritizirajući aktualnu vlast na čelu s gradonačelnikom Korušecom Hrebak je ironično ustvrdio da smo nakon njihovog "silnog" rada u ovom četverogodišnjem mandatu dobili jedino novog gradskog VW Passata, socijalnu rezidenciju od 150 kvadrata i dva rotora te da su pritom sebi podigli plaće.

Posebno se osvrnuo i na stanje u Elektrometalu prozivajući vlast da sada pokušava oprati ruke, no neće moći izbjeći odgovornost za katastrofalno stanje u tvrtki kojoj je Grad vlasnik 24 posto dionica. – Mogu nas zvati političkim adolescentima, no to im neće pomoći jer ovaj HSLS nitko neće ušutkati a oni su itekako odgovorni za stanje u Elektrometalu – poručio je Hrebak podsjećajući da je gradska vlast još u srpnju podržala odluku Uprave Elektrometala da isplati dividendu koja je kasnije ipak povućena.

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Deleted user:

    Srećom Bjelovar ima dopisništvo VL-a da nas potpuno neovisno, nepristrano i objektivno obavijesti kada HSLS (jedina stranka koja nešto vrijedi i radi) digne svoj glas protiv nepravde i svog bivšeg člana, te kada se u Bjelovaru napravi ogroman snjegović.

  • someone:

    Tužno je to da HSLS ne može doći u lokalne novine (Bjelovarac) čak niti kada se govori o najvažnijim temama poput kraha Elektrometala. To sve govori o novinama i o tome da tamo Đurđa još uvijek drži uzde. Trebalo bi ... prikaži još! više prostora dati mladim ljudima, kad već ovi staru u Bjelovaru nisu sposobni za ništa !

  • Deleted user:

    Uh, dobro je... dva dana je prošlo da moj komentar nije dobio minus... već sam se uplašio... ali krenulo je, polako ali sigurno