Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI TALAČKE KRIZE

Bivšu partnericu i djecu, kojima nije smio prilaziti, dočekao u hodniku pa ih zatočio

Talačka kriza u Dugavama završena, srećom nema povrijeđenih
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
17.01.2022.
u 11:26

Utvrđeno je i da je imao mjeru zabrane prilaska bivšoj partnerici, koju je prekršio, a prema neslužbenim informacijama o tome da je izašao iz istražnog zatvora, ona nije bila obaviještena, iako je trebala biti

Protupravno oduzimanje slobode, povreda djetetovih prava i neizvršavanje sudske odluke djela su za koja se sumnjiči 43-godišnjak, kojeg je tijekom vikenda iz stana u kojem se zatočio s bivšom izvanbračnom suprugom i njihovom djecom, morala izvlačiti policija.

Zagrebačka policija priopćila je da je sve počelo 15. siječnja oko 14 sati kada je 43-godišnjak na hodniku zgrade u Čalogovićevoj ulici u Dugavama  dočekao oštećenu i njihovu zajedničku djecu dok su izlazili iz stana. Žena je, ugledavši 43-godišnjaka, pokušala zaštiti djecu i sebe, pa je pokušala zatvoriti vrata stana. No u tome nije uspjela  jer ju je on, kako se sumnja, ugurao u stan da bi joj potom uzeo ključeve te je zatvorio vrata stana.

I tada je krenula drama koja je trajala neko vrijeme te u koju je bila uključena i specijalna policija te pregovarači. Ženi i djeci onemogućio je da izađu iz stana te se u više navrata oglušio na njihove molbe da ih pusti da pozovu pomoć. No zato je, kako se sumnja, prije ulaska u stan ispred ulaznih vrata stana ostavio poruku napisanu na  papiru. Naveo je da će se predati, ako dođu pregovarači i novinari.

S policajcima koji su prvi došli na mjesto događaja 43-godišnjak nije htio komunicirati, no uspostavio je komunikaciju s pregovaračem. Pregovori su potrajali, a 43-godišnjak je oko 20 sati  otvorio vrata stana te je, uz uporabu sredstava prisile, priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je i da je imao mjeru zabrane prilaska bivšoj partnerici, koju je prekršio, a prema neslužbenim informacijama o tome da je izašao iz istražnog zatvora, ona nije bila obaviještena, iako je trebala biti. Nakon što nad njim bude dovršeno kriminalističko istraživanje, vjerojatno ga očekuje novo dovođenje pred suca istrage.

Komentara 2

CO
Cosinus
11:40 17.01.2022.

Vremena se mijenjaju drastično. Prava žena su porasla, ali nitko više ne razmišlja o pravima muškarca. Ovaj je napravio grešku iza greške i to će ga fino koštati. Za 10 godina muškarci se neće htjeti ni ženiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije