Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Horvat

Bivši svećenik osuđen na 11 godina jer je ubio ženu koja ga je progonila

Danijel Horvat
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
02.06.2015.
u 18:35

Ubijena Vesna Hajdarević imala je zabranu približavanja Danijelu Horvatu te uvjetnu osudu

– Kada vam je supruga rekla da vam je Vesna Hajdarević došla na vrata, to je za vas očito bila kap koja je prelila čašu i tada ste odlučili tu situaciju riješiti jednom zasvagda. Dogovorili ste joj sastanak na koji je ona dan kasnije došla iz Čakovca. Potom ste je odveli u garažu gdje ste je najmanje sedam puta udarili tupim djelom sjekirice za meso po glavi. Udarili ste je i šakom u glavu, a kada je pala na tlo, legli ste na nju te ste joj rukama prekrili usta i nos dok nije prestala disati. Ustanovljeno je da je umrla zbog nasilnog poremećaja disanja. Ubili ste je na podmukao način, no sud smatra da nije dokazno da ste je ubili i na okrutan način, pa taj navod optužnice nije prihvaćen – kazao je Ratko Šćekić, predsjednik sudskog vijeća zagrebačkog Županijskog suda, obrazlažući nepravomoćnu presudu Danijelu Horvatu, bivšem svećeniku.

Horvat je osuđen na 11 godina zatvora jer je lani u veljači ubio Vesnu Hajdarević, i to nakon što ju je doveo u garažu zgrade u kojoj je živio. Prije no što ju je ubio, na glavu si je stavio motociklističku kacigu, na kojoj su nađeni njegovi biološki tragovi. On sam nađen je pokraj njezina mrtvog tijela, s tragovima krvi po sebi.

– Motiv ubojstva je činjenica da vi niste vidjeli izlaz iz situacije u kojoj ste se našli jer vas je V. Hajdarević godinama na neki način progonila te se miješala u vaš život, o čemu ste iskazivali i vi i svjedoci. Moglo bi se reći da je njezino ponašanje bilo opsesivno i posesivno – kazao je sudac.

V. Hajdarević je imala i zabranu približavanja Horvatu te je bila uvjetno osuđena zbog višekratnog uznemiravanja njega i njegove obitelji. Sud je Horvatu tu činjenicu, kao i to da je neosuđivan te da je izrazio iskreno kajanje, cijenio kao olakotne okolnosti zbog čega je izrečena kazna tek malo veća od zakonskog minimuma.

>> Suđenje bivšem svećeniku: 'Jezivo je bilo kada bi u noći počela kucati po zidu sobe'

>> Ubojstvu žene prethodila svađa, zatukao je kuhinjskim batom?

Komentara 4

DU
Deleted user
20:44 02.06.2015.

Ovo je hrvatsko zakonodavstvo i pravna država na (ne)djelu. Ženi je, umjesto da je trajno smještena u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu,bilo dopušteno da godinama na različite načine uznemirava osobu kojoj je na koncu puknuo film u glavi i zatim proveo pravdu.u. Za nju se s punim pravom može reći da je dobila što je tražila. A Kazneni zakon po kojem je nedužni muškarac osuđen na 11 godini zatvora je lakrdija svoje vrste. Balavci koji su nedavno zatukli nedužnog starca dobili su po godinu dana maloljetničkog zatvora, a ovom muškarcu i njegovoj obitelji je trajno uništen život, najprije nedjelovanjem pravne džave i sad ponovno ovakvom zatvorskom kaznom.

TO
tobita
09:57 09.06.2015.

Gosp. sudac je sve dobro shvatio i opisao kao i novinar. Jedi problem je što je presudio u korist krivog tumačenja zakona većine, koja će uvjek žrtvu (Danijela Horvata) osuditi samo zato što je bivši svecenik. A Danijel je zbog pkojne koja ga je proganjala i zlostavljala, postao bivši svec.. Čovjeku je pukao film i on ubio zlostavljacicu? Ali to je trajalo godinama. Proganjala ga je u crkvi. Dali je itko od vjernika svjedočio da se poslije Sv mise, odmah povlačio u svoju sobu iako je običaj da se druži s vjernicima? Sudac vjerojatno zna da je pokojna, remetila javni red i mir ispred crkv i da su susjedi zvali policiju koja je nije privela, već zvala hitnu i poslali ju na vjestacenje u Jankomir, os kud je bila otpustena. Zar nije dobila zabranu pristupa i uvjetno osuđena na godinu dana zatvora ako se približi Danijelu i njegovoj obitelji u kojoj je živjelo i tuđe maloljetno djete.? Ne mislili sudac da je netko trebao podijeliti tu kaznu s Danijelom jer je zlostavljacica slobodno hodala gradom i bila priovođena u policijsku postaju jer je prekršila uvjetnu kaznu, a ipak je svaki put puštena. A da se malo zapitamo; kako je moguće da g. Čačić zbog svog nekontroliranog nagona za brzom voznjim, u smrt odvede 2 osobe i dobije samo 2 g. zatvora?

TO
tobita
11:46 09.06.2015.

Prema pisanju novinarke Hajdi Jakubin, svjedok je sve vidio kroz zatvoren mali resetkasti otvor na garaznim vratima. Nadam se samo da presudu o planiranom, podmuklom ubojstvu koju je donio sudac, nije donio prema utjecaju pisanja spomenute gospodice.Podjecam vas, ako stee zaboravili; "; D. HORVAT ZATVORIO JE GARAZNA VRATA, POTOM UZEO IVERAL OD KREVETA I ZATVORIO MALI RESETKASTI OTVOR PRI DNU G. VRATA.," A onda je prema izjavi svjedoka, D.H. STAVIO KACIGU I UDARIO POKOJNU, BATICEM ZA MESO, POTOM JU BACIO NA POD I POCEO DAVITI, A SVE TO VIDIO JE SVJEDOk, Kroz zatvoren otvor. ,Podmukao nacin bio no da je D.H. namamimio svoju zlostavljacicu negdje na osamu i onda je se pokusao rijesiti I pobjeci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije