Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera carlton

Bivši šef MMF-a Strauss-Kahn optužen za \"svodništvo\"

\'Dominique Strauss-Kahn with his wife Anne Sinclair and friends having dinner at the Italian restaurant Scalinatella in The Upper East Side few hours after he was released from house arrest in New Yo
AFP/PIXSELL
27.03.2012.
u 08:30

Nakon ispitivanja Strauss-Kahn pušten je na slobodu uz jamčevinu od 100.000 eura

Bivši šef Međunarodnog monetarnog fonda Dominique Strauss-Kahn i službeno je pod istragom zbog sumnji da je uključen u lanac nelegalne prostitucije te je optužen za svodništvo, javljaju strani mediji. Jedan od njegovih odvjetnika potvrdio je da njegova klijenta sumnjiče da je povezan s "organiziranom bandom".

Nakon ispitivanja Strauss-Kahn pušten je na slobodu uz jamčevinu od 100.000 eura. Zabranjena mu je komunikacija s drugima koji su pod istragom, a ne smije se obraćati ni medijima vezano za ovaj slučaj.

Ako ga osude, Strauss-Kahnu prijeti i do 20 godina zatvora. Istragom je, kako piše BBC, obuhvaćeno osam osoba, među kojima i jedan policajac. Strauss-Kahn zbog istog je slučaja prošli mjesec već bio priveden na saslušanje, no pušten je nakon 48-satnog zadržavanja.

Iako je priznao da je sudjelovao u zabavama u luksuznom hotelu Carlton, branio se da nije znao da su žene s kojima se upuštao u odnose na zabavama u Parizu i Washingtonu bile prostitutke. Kada je krenula afera s prostitucijom, policija je ispitala nekoliko prostitutki koje su priznale seksualni čin sa Strauss-Kahnom.

Podsjetimo, Strauss-Kahn morao je napustiti mjesto čelnika šefa MMF-a nakon što ga je jedna newyorška sobarica optužila za silovanje u svibnju prošle godine. Iako su optužbe u tom slučaju kasnije bile odbačene, sobarica je podnijela privatnu tužbu protiv Strauss-Kahna, a suđenje bi trebalo početi u srijedu u New Yorku.

Komentara 6

Avatar Becarina
Becarina
09:11 27.03.2012.

To je covjek svjetske bankarske elite kojemu nemoze nitko nista.Trebao je voditi socijaliste na slijedecim izborima u francuskoj i srusiti sarkozija koji previse brani nacionalne interese.

TO
Toni50
09:22 27.03.2012.

Strauss-Kahna službeno istražuju. Sudjelovao u lancu prostitucije? Da možda je i terorista pedofil a možda i teška prostitutka možda je i ratni profiter: Možda je jednostavno se nekome jakome ameru zamijerio i sada ga se sa sumnjom sređuje silovatelja jela jel neide onako kao Sadama ili Gadafija ali ovao svakako ! Pidsječa me na vickasti progon velesile koja stoji iza-svjedoka ... Dr. Sanadera kojem se predbacuje da su svi drugi krali i svi lopinesamo dfo lipe njemu lovu dali.. A dokazni matreijal suda je recimo vizitka ( nekažu lisice tko ju je odprintao za koga - gdje gore piše MOL ) Bog te molvo svašta se servira kao dokaz gladnima polugladnima jadnima !!!

Avatar flegmatik
flegmatik
09:46 27.03.2012.

Pa tko bi ikad pomislio da je zena koja je spremna leci s tobom na zabavi prostitutka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije