Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I dalje nezavisan

Bivši SDP-ovac glasao za Vladin prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti

Siniša Varga
Davor Javorović/Pixsell
23.03.2019.
u 12:52

Kad sam postao nezavisni zastupnik rekao sam da ću glasati sukladno savjesti. Vrlo sam pomno sudjelovao u raspravama te proučio zakonske prijedloge koji su bili na glasovanju i nisam vidio ni jedan sporan, koji nije sukladan interesima građana Hrvatske, rekao je Siniša Varga

Nezavisni zastupnik, donedavno SDP-ov, Siniša Varga danas je poručio da u ovom trenutku ne razmišlja o priključivanju bilo kojem saborskom klubu zastupnika te da će o predloženim zakonima glasati „po savjesti”, neovisno o tome dolaze li iz redova vladajućih ili oporbe, a nakon što je noćas podržao Vladin prijedlog Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma.

"Kad sam postao nezavisni zastupnik rekao sam da ću glasati sukladno savjesti. Vrlo sam pomno sudjelovao u raspravama te proučio zakonske prijedloge koji su bili na glasovanju i nisam vidio ni jedan sporan, koji nije sukladan interesima građana Hrvatske”, rekao je Varga novinarima na zagrebačkom Cvjetnom trgu gdje je došao podržati humanitarnu akciju Dan narcisa.

Upitan hoće li biti dio saborske većine, Varga je odgovorio da će pojedinačno, za svaki zakon, kao nezavisni zastupnik, glasati za svaki pojedinačni zakonski prijedlog, neovisno o tome tko predlaže zakon.

"Ne znači da neću glasati za zakone koje predlaže oporba, a isto tako neću bezuvjetno glasati za zakone koje predlaže vladajuća većina. Glasat ću samo za one za koje smatram da su u interesu građana Hrvatske”, rekao je.

Novinari su ga pitali i hoće li se priključiti nekom od saborskih klubova, primjerice onom Stranke rada i solidarnosti, kojoj je na čelu Milan Bandić, a Varga je odgovorio kako trenutno ne razmišlja o priključivanju bilo kojem klubu u Saboru. "Nastojat ću zadržati poziciju nezavisnog zastupnika što je duže moguće. Smatram da kao nezavisni zastupnik mogu najviše doprinijeti građanima Hrvatske”, dodao je.

Video: Izjava premijera Plenkovića o Zakonu o financiranju stranaka

 

Ključne riječi

Komentara 8

AD
adrad
13:07 23.03.2019.

Koji interes hrvatskih građana? Što mi, kao građani, dobivamo s time što ćete vi od nas uzeti tri miliona kuna više za vlastitu promidžbu? I to po stranci. Reći ćete da to ne uzimate od nas građana već vam to daju privredni subjekti. A od koga oni uzimaju nego od građana kojima, da bi vama dali, uzimaju i drže ih na minimalcu.

DL
dr Luigi
13:42 23.03.2019.

Beskorisni uhljeb,podrška svemu samo da potraje.

GV
golub Vaso
13:28 23.03.2019.

kaže Varga da je interes građana da političari imaju što više novca građana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije