Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda zbog seksizma
Povratak na članak

Bivši zastupnik mora platiti 10.000 kn jer je novinarku nazvao 'gospođica glavna urednica'

Predložio je mađarskim medijima u Hrvatskoj "da s vremena na vrijeme podsjete sve one koji se približavaju četrdesetim godinama, a koji se još nisu odlučili za rađanje djece, da im biološki sat neumoljivo kuca".

Komentari 9

GI
gismund
14:53 16.06.2015.

nevjerojatno da netko može biti kažnjen jer je žensku osobu nazvao "gospođica"?!? pa to je suludo! to nije nikakva borba protiv seksizma, nego protiv zdravog razuma!?! kod nas navodno ne postoji verbalni delikt, ali se svejedno nekoga kažnjava jer je upotrijebio jednu finu, kulturnu riječ kao što je "gospođica"!? strašno, bas strašno!!!!

VL
DU
Deleted user
14:47 16.06.2015.

Zahvaljujem redakciji što me upozorila da je oslovljavanje s "gospođica" djelo kažnjivo po hrvatskom pravosuđu. Volio bih da ili pravobraniteljica, ili sudsko vijeće pojasne kako oslovljavati mlade ili neudate žene (očito pravila bontona više tu ne igraju). Curo, mala, eeej...ili kako?

VL
KA
kasuv
14:35 16.06.2015.

naša sekretarica -po današnjem tajnica MAJA iz stare zagrebačke obiteli slobodna neudata žena tada caa 45 godina bila bi strašno uvrijeđen ako sam joj se ogratio sa gospođa,bilo je jako poželjno da jos obrati sa gospođica čak gospodična i imaomao s njom pristojan kontakt (na to su me upozorili po dolasku bivši zaposlenici) pozdrav

VL
ZO
zoom
14:54 16.06.2015.

na ovo mogu samo napisati-zbogom pameti!

VL
GO
goran2hr
15:33 16.06.2015.

Da li je ona gospođica, tj. neudana? Da li je glavna urednica? Što je od toga neistina?

VL
FE
fefellerunt
21:07 16.06.2015.

Još jedan primjer tzv ravnopravnosti spolova u Hrvatskoj , gdje se kako KGK kaže bogatstvu Hrvatske ženam ništa ne smije reći ,a ako im se i ne kaže beskorisna stvorenja bi mogla to doživjeti kao uvredu i tužiti vas , , sa druge ista ta bića mogu da muškarcu što god žele i skoro nikakve šanse su da dobiješ sud. Tio se najbolje vidi u brakorazvodnim parnicmaa. gdje bogatstvo Hrvatske obilato poberu lovu od naivnih muškaraca +koji su očekivali sretan život . jadne uvijek su neravnopravne pa su razočarane da ih je samo 70% na državnom koritu sa natprosječnim primanjima i nikakvim radom i odgovornosti , u 90% slučajeva žene dobivaju djece, Podrzaumjeva se da jadne žene ne mogu biti vojni obaveznici niti s eod njih očekuje da bilo što učine za opće dobro jer tada su jadne ženice nježniji spol, neagresivne i slično za razliku kada treba graditi karijeru , e onda si dozvoljavaju svašta nekažnjeno govoriti , podmetati jer ipak su one jadne beskorisne spodobice i moraju imati dovoljno za šminkanja, tjeranja, ljetovanja , zimovanja ....

VL
OB
ObrenM
20:52 16.06.2015.

Hrvatsko sudstvo-poremecaj vrijednota.Ako je casni gospicki sudac izjednacio prst u kosarkasicinom anusu sa rukovanjem cemu se vise icemu cuditi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.