Naslovnica Vijesti Svijet

'Na rubu smo posljednjeg rata u povijesti čovječanstva'

Ako se situacija nastavi ovako razvijati, bojim se da će doći do jako lošeg ishoda, poručio je Bužinski
04. travnja 2018. u 09:09 30 komentara 15147 prikaza
Vladimir Putin i Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Umirovljeni ruski general upozorio je da je svijet je na rubu posljednjeg rata u povijesti čovječanstva.

Sergej Skripal VOJNI LABORATORIJ Britanski znanstvenici: Ne možemo utvrditi da je otrov proizveden u Rusiji

Evgenij Bužinski rekao je jučer u razgovoru za radio BBC da bi razvoj situacije nakon trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala – za Zapad optužuje Rusiju, a Rusi te optužbe odbacuju – mogao dovesti do pravog rata.

– To je gore od Hladnog rata, ako se situacija nastavi ovako razvijati, bojim se da će doći do jako lošeg ishoda – rekao je Bužinski, a na pitanje novinara da bude precizniji dodao je:

– Svaki rat gori od Hladnog rata je pravi rat. Bit će to posljednji rat u povijesti čovječanstva.

Bužinski je također upozorio da je opasno tjerati Rusiju u kut.

– Kažete da će se pritisak nastaviti... Što ćete postići? Ako ćete postići promjenu režima, to je beskorisno. Zapravo tjerate Rusiju u kut, a to je jako opasna stvar – poručio je Bužinski.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Vladimir Putin i Donald Trump
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Trump i Putin VOŽNJA NA DVA KOLOSJEKA Trump u jeku hladnog rata pozvao Putina u Bijelu kuću Ilustracija Žele više vojnika Baltičke zemlje zatražit će od Trumpa da ih brani od Rusije Sebastian Kurz Kurz za Večernji: 'Dugoročni mir u Europi možemo imati samo s Rusijom, a ne protiv nje'
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • Lujo123:

  neće doći do rata jer nemojmo tražiti od engleza priznanje kak su oni otrovali špijuna (pa svi to delaju sa špijunima) dok ne objave konačno otkriće gde je Sadam Husein držal oružje za masovno uništenje. Kad nam to otkriju tek ... prikaži još! tada nam budu dali i informacije o ovom otrovu. Inače samo budala može povjerovati da bi Rusi bili tak naivni i da bi iz Rusije nosili taj otrov u englesku! Pa to sve te tajne službe rade puuuuno jednostavnije i bezopasnije - revolver sa prigušivačem i metak u potiljak - i nema traga ni glasa! Potpuno je jasno i malom djetetu da su špijuna otrovali englezi i sad blazne!!

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  ma neće. zapad voli filozofirati i prijetiti, ali napada samo slabije od sebe. danas riskirati vojni sukob sa posljedicama koje će se osjećati stoljećima, tolko nisu ni oni na zapadu ludi pokrenuti. rus će se braniti, povijest nas uči da ... prikaži još! se rusiju napadalo, al od nje onda i gubilo u uzvratu, radi napada na rusiju stradale su mnoge europske kraljevske obitelji, ostala je samo jedna, al i ta propada.

 • Diosiario:

  Nigdje ne vidim vijest da je Trump uputioi poziv Putinu da dođe u SAD. A upravo to je uzrok ovakvim člancima kojih će biti sve više i više. Zapamtite, Sorosa može svrgnuti samo savezništvo Trumpa i Putina, bar po tom ... prikaži još! pitanju, i tog se Soros panično boji i to vam je pozadina ovakvih članaka kojima je cilj sijanje straha. Uklopite sve događaje u ovu shemu i vidjet ćete kako se sve savršeno poklapa.