Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog spornog zakona
Povratak na članak

Bivši logoraši zatražili da ih se štiti od daljeg progona

Revoltirani usvajanjem Zakona o ništetnosti, članovi HDLSKL-a zatražili zaštitu od onih stranaka koje ga nisu podržale.

Komentari 29

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
13:06 24.10.2011.

E moj Zdravko....pa Josipović je više Srbijanski predsjednik nego Hrvatski.Skoro uvijek staje uz Tadića,a protiv Kosor.

VL
KU
kukuriku
13:11 24.10.2011.

..ma briga-yugicé i njihove partije za Ljude koji su ginuli za Hrvatsku,..njima su najvaznije zastite \"antifastickih\" i JNA-penzija..., a Bajic´i Josipovic´sa svojim yugozlobenskim mlitavim stavovima , debelo-pomazú Agresorima u stvaranju Mitologije o velikoj -serbiji i \"nenaoruzanom serbskom narodu \"!!

VL
OB
-obrisani-
13:13 24.10.2011.

Tješite se logoraši, niste samo vi, žrtve inuđenih iskaza po srpskim logorima na meti, već i branitelji, koji po novom zakonu o KP, mogu također biti žrtve iznuđivanja iskaza pod prosilom, batinjanjem

VL
Avatar MK
MK
13:15 24.10.2011.

Nemozemo slaviti Rudolfa Peresina a istovremeno dozvoliti da osim Ustava Republike Hrvatske na teritoriju Hrvatske vrijede neka pravila koja ne podljezu Ustavu Republike Hrvatske... Da je Rudolf Peresin ziv, najvjerojatnije bi ga Beograd optuzivao da je ukrao zrakoplov JNA -- a Mladen Bajic podpomognut YUsipovicem i YUkuriku koaliciom pak bi nudio suradnju... Zato jer je Rudolf Peresin mrtav, mi ga slavimo... Mladen Bajic nas je ostavio u situaciji da neznamo ali je po Hrvatskom Ustavu Rudolf Peresin heroji ili lopov jer je ukrao agresorski zrakoplov!

VL
DE
denderi
13:47 24.10.2011.

svaka igra ima pravila pa tako i igra odraslih koja se zove ...rat ...tko nije igrao po pravilima mora i odgovarati bez obzira na političku ,nacionalnu ili vjersku obojenost

VL
DD
ddh
13:51 24.10.2011.

Ne mogu na podrucju Republike Hrvatske vrijediti niciji drugi zakoni, a pogotovo ne zakoni nekakve Srbije. Ne mogu strane drzave, niti smiju moci podizati nekakve optuznice protiv hrvatskih gradjana za nesto, sto se dogadjalo ili dogodilo u Hrvatskoj. Kome to nije jasno nek die na Iblerov Trg, na Pantovcak ili Pusicki. To je to drustvo, koje priznaje srbske zakone na tlu Hrvatske. I zato je doneseni zakon ne samo ispravan, nego i neophodan. Taj zakon nema nikakve veze sa suradnjom na polju suzbijanja kriminala ili progona zlocina medju organima Hrvatske i Srbije. Ali niti Hrvatska moze ili smije podizati optuzbe protiv gradjana Srbije za nesto sto se dogadjalo ili dogodilo na tlu Srbije, a niti to smije Srbija u odnosu prema Hrvatskoj. A ti koji bi htjeli, da u Hrvatskoj vrijede nekakvi srpski zakoni i koji se zele ravnati prema tim zakonima, mogu slobodno odseliti u Srbiju. i tu nema nikakvog problema. Zato bi bilo dobro da Josipovic ide tamo, gdje ga i srce vuce. Nak ide u Beograd ako zeli srpske zakone. Nitko mu to ne brani.

VL
CI
cinbenik
14:28 24.10.2011.

Nije ovdje rijec o stvarnom zahtjevu,nego o manipulaciji sa braniteljima na HDZe nacin.Sto te toliko godina nije zastitio HDZe,nego sada pred izbore,a Jaca neki dan kaze \"stavicemo ga pa da vidimo tko je za branitelje\",oni stavili i usvojili,a sada su na potezu branitelji u spasavanju HDZea i njegove politike.Ovako branitelji stete sami sebi i polako postaju mrski,zbog sljepoce i pored toga sta su dali u ratu,pa i sada je rat,kako prezivjeti i vratiti dugove,a tko mora odgovarat,odgovart ce svakako,ali zahvaljujuci HDZeu,a ne oporbi.Zasto nije jaca spasila danasnje branitelje kojim se upravo donosi presuda,kada je tako mocna,nego u po Hrvatske se sudi braniteljima,a oni sute,ali bitno je da podrze Jacin i HDZe zakon.EEE moji branitelji.

VL
Avatar MK
MK
14:39 24.10.2011.

JACA se smije reci... A Zoran, Biljana, Rajko, Milanka, Ratko, itd. se nesmije reci!

VL
CI
cinbenik
14:40 24.10.2011.

Treba takodje traziti da nas netko zastiti od protutuzbe iz Srbije,trebao je HDZe donijeti i takav zakon o nistetnosti,a bas nas briga st srbi podnose kada mi imamo svoj zakon,a jedino da je ovaj zakon bio mozda bi spasio Gotovinu i ostale,ali bar ce spasiti ove iz Puma i sve druge jer kako se prije nismo sjetili da postoje takav zakon o nistetnosti.Sada smo bar mirni bolje ikd nego nikad bitno je da je zakon tu i jos samo da ga je podrzala oporba,ali vecina je vecina..........

VL
CI
cinbenik
14:44 24.10.2011.

Kada cemo shvatiti da postoje visi od nas i da ih se mora slusati,vidite sta bi sa Gadafijem nakon toliko godina,malo se oteo i nesta ga,ili smo mi jaci nama se to nece dogoditi

VL
Avatar MK
MK
14:44 24.10.2011.

Cibenik: Ovakav zakon u biti nije potreban, jer sa ukidanjem svih drzavopravnih sveza sa BG-om g. 1991 sve sto se dogodilo na teritorije prije i poslje samog proglasenja nezavisnosti jedino podljeze Ustavu Republike Hrvatske... ...No ovaj zakon je prije svegaa potreban da DORH nebi interpretirao zakone po svojoj zamisli, nego se strogo drzao zakona kako ga je zakonodavna vlast i zamislila!

VL
Avatar MK
MK
14:47 24.10.2011.

...Sto DORH ima podpisivati nekakve ugovore sa Srbijom! Pa je Bajic ministar vanjskih poslova? Ili je Bajic glavni drzavni tuzilac Srbije ili Jugoslavije? ...On se ima Drzati Hrvatskoga Ustava, a pored Hrvatskoga Ustava na teritoriju Hrvatske nikakvi Srpski zakoni, paa makoer preuzeti od JNA mogu vrijediti! To sto DORH radi je ustavni udar!

VL
CI
cinbenik
14:51 24.10.2011.

Ma znam MK,ali ipak otkud sad,zar nitko nije znao da postoje optuznice i da Srbi cekaju priliku,zar u svemu moraju odradit mudrije......i vidis da je problem i u EU sa tim zakonom.Krivo mi je da i pored svega ima sta se dogodilo braniteljima i dogadja, citavo vrijeme podrzaje taj HDZe i pored toliko argumenata o nebrizi za Hravtsku pa valjda tako i za branitelje.Pa sta ce nam biti sa djecom i potomcima,zar treba da djecu bude sramota sto je otac branitelj nakon ovakvih podjela sve je izgledno i nema kraja.Toliko udtruga i svaka za HDZe jel zapne odmah udruge reagiraju.

VL
OB
-obrisani-
14:51 24.10.2011.

Zna se ko su ti koji nisu podrzali zakon...... o njima svaka rijec je suvisna.

VL
CI
cinbenik
14:52 24.10.2011.

Pa sto prije ,kada su potpisicvali nije reagirao HDZe,a ne sad nakon potpisa i toliko vremena.

VL
ĆA
ćaćaća
15:14 24.10.2011.

teško da će ih josipović i bajić štititi...bojim se da im oni to i pripremaju u dogovoru s tadićem..

VL
OB
-obrisani-
16:03 24.10.2011.

Ne ide to tako u banana-državici Hrvatskoj. Najprije treba istražiti poratne zločine, one nakon 1945. godine. Na našu nesreću, glavni Titov izvršitelj bio je Andrija Hebrang st. koji je sasvim slučajno otac poznatoga političara Andrije Hebranga ml. Zato smo čekaliali 60 godina na podizanje optužnice. I to protiv polumrtvoga Sime Dubajića. Za jedno deset godina možemo očekivati optužnicu protiv Veljka Kadijevića i Blagoja Adžića. Hrvatsko sudstvo sada ima preča posla, treba procesuirati neotesanca Željka Jovanovića koji je oklevetao staljinističku stranku opasnih namjera.

VL
CU
cuma
16:26 24.10.2011.

Ovaj je po zadatku da malo rastereti predsjednika SUBNOR-a, Đakića, koga žele štititi gospoda,,ratne zločince, pa upravo ova Vlada, dogovorila je sa srpskom suradnju u kaznenom progonu protiv počinitelja ratnih zločina za vrijeme Domovinskog rata. Koliko nam je svi smo se složili da zločince treba locirati, uhititi i transferirati, što sad gospoda hoće? Žele zaštiti svog patrona Vladimira Šeksa i još nekolicino sa spiska, koje potražuje srpsko pravosuđe,,po Zvonimiru Čičku radi se o još osmorici osumnjičenih za ratni zločin. Naše pravosuđe svakako potražuje puno više, izglasavanjem inkriminiranog Zakona zapriječena su daljnja nastojanja Hrvatske da u suradnji sa Srbijom zločince privede sudu pravde... Gospodi bi to zapravo najviše odgovaralo, nemojte dirati naše, nećemo ni mi vaše,,,krasno ratni zločinci bi uređivali odnose između država, umjesto da ih jednostavno pozatvaramo i jednom već riješimo ovo prenemaganje!

VL
Avatar million
million
17:46 24.10.2011.

Sramota je da \"nas \" predsjednik ne stiti interese nase drzave i njenih gradjana !

VL
Avatar million
million
17:57 24.10.2011.

Naprosto ne mogu da vjerujem da smo svi mi coravi i da je \"nas\" predsjednik najomiljeniji politicar u hrvatskoj , zato mi se cini blizim teorija da se ankete danas maipuliraju na najgori nacin !

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.