Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potop

Bivši laburisti prelaze k Čačiću i Milanu Bandiću

21.03.2014., Zagreb - Na konferenciji za medije Kluba zastupnika Hrvatskih laburista o temi Neredovite radnicke place oporezuju se kao direktorske, govorila je  zastupnica Nansi Tireli
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.07.2014.
u 13:45

V.d. predsjednice stranke Nansi Tireli kaže da masovnih prelazaka neće biti

Nakon potopa na izborima za Europarlament, a potom i ostavke šefa Dragutina Lesara, problemi za Hrvatske laburiste nikako da prestanu. Najnoviji, a vjerojatno i najopasniji, osipanje je članstva. Dvjesto članova danas će vratiti svoje članske iskaznice i izaći iz stranke. Optužuju vodstvo zbog urušavanja ogranaka kao i zato što se, kako tvrdi potpredsjednica Vijeća mjesnog odbora Podsljeme Alemka Bačić, ne može stupiti u kontakt s vrhom stranke.

– Neposlušni članovi stranke se miču, a oni koji su saborski zastupnici zadovoljni su svojim položajima i plaćama koje imaju. Ne zanima ih ono što bi se moglo raditi u Zagrebu, zbog čega se zagrebački ogranak stranke i gasi – dodala je Alemka Bačić. Dio njih navodno je odlučio otići Radimiru Čačiću, a dio Milanu Bandiću u novu stranku koju osnivaju najesen. A jedan dio, i to onih najaktivnijih zagrebačkih laburista, koji su uglavnom vijećnici po gradskim četvrtima i mjesnim odborima, tek planira napuštanje stranke.

No ne raspada se jedino zagrebačka organizacija Hrvatskih laburista. Prije nekoliko dana međimurski župan i predsjednik županijskog HNS-a Matija Posavec pohvalio se kako je osmero laburista, neki i s vijećničkim mandatima, prešlo u HNS.

Da ljudi odlaze i da će odlaziti, svjesna je i v.d. predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli, no dosad, naglašava, nije dobila nijednu jedinu ispisnicu.

– Od medija čujem sve i nitko sa mnom nije pokušao kontaktirati. Očito nekima ne odgovara to što više nema nepotizma i što se mora raditi – kazala je Nansi Tireli i dodala da će većina prebjega otići k Čačiću ili Bandiću.

Uvjerena je da masovnih odlazaka iz stranke ipak neće biti i da će se situacija smiriti čim je napuste, kako kaže, svi karijeristi. Posljednjih dana obilazi teren i razgovara osobno s gotovo svakim članom. Neke od najglasnijih kritičara Dragutina Lesara, koji su do jučer poručivali za nju "I nakon Tita Tito", aludirajući na to da će Lesar i dalje vući konce iz sjene, danas govore da su ugodno iznenađeni.

– Ugodno nas je iznenadila. No pitanje je hoće li preživjeti ovu tešku situaciju u stranci i pitanje je kako će proći na izbornom saboru stranke – kazao nam je jedan laburist.

>> Mogu li se laburisti spašavati oštrijim zaokretom ulijevo?

Komentara 11

ZO
zoom
14:21 03.07.2014.

laburisti se raspadaju, a isto će biti i sa HNS-om gdje bi mogao poveći broj članova prijeći u novu čačićevu stranku

Avatar tituš
tituš
15:53 03.07.2014.

kam će Vukšić???

OS
osica
15:48 03.07.2014.

"forma bez sadržaja - uruši se , - malo simo malo tamo - sada nigdje, a i vrijeme je pokazalo da nije dovolno kritizirati svih i svakoga - obećavati nemoguće a ne odgovarati za ništa, graditi stranku na bazi besprijkornekorne poslušnosti vođi i onima koje on odabere. Stara kaže: "Tko visoko leti nisko pada " i to im se događa. Pročitani su i ostali nevažno štivo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije