Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GREŠKA IZ 2003.

Bivši HDZ-ov ministar poduzetništva i obrta: Za vraćanje Ine nije potrebna privatizacija HEP-a!

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
10.01.2017.
u 18:59

IPO HEP-a dobrodošao je, zaključuje, "za svaku novu investiciju i odabir strateškog partnerstva koje bi omogućilo izgradnju konkurentnih, prvenstveno proizvodnih kapaciteta temeljne energetske proizvodnje, a potom i objekata kojima bi HEP poboljšao svoje regulacijske mogućnosti u uravnoteženju elektroenergetskog sustava"

Za vraćanje upravljačkih prava nad INA-om nije potrebna privatizacija HEP-a, smatra saborski zastupnik HDZ-a i bivši ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat. Koliko god, ističe, mediji potencirali konsenzus politike oko procesa vraćanja upravljačkih prava nad INA-om otkupom cjelokupnog paketa dionica MOL-a, toliko u energetskoj struci postoji konsenzus da za otkup ne smije prodavati dio HEP-a i ponoviti pogreška iz 2003.

"S obzirom na HEP-ovo poslovanje u zadnjih sedam godina, enormne dobiti za takvo trgovačko društvo, emisiju obveznica u vrijednosti od 500 milijuna dolara, a nepostojanja bilo kakve kapitalne strateške investicije, iznos zadržane dobiti u nekim bi pretpostavkama mogao biti veći dio potrebnog novca. Ostatak je moguće namaknuti prodajom državne imovine i malih udjela u trgovačkim društvima u ili nad kojima Hrvatska više nema nikakav utjecaj, a one se ne bave nikakvom djelatnošću u strateškom interesu za Hrvatsku" napisao je Horvat na svom Facebook profilu.

IPO HEP-a dobrodošao je, zaključuje, "za svaku novu investiciju i odabir strateškog partnerstva koje bi omogućilo izgradnju konkurentnih, prvenstveno proizvodnih kapaciteta temeljne energetske proizvodnje, a potom i objekata kojima bi HEP poboljšao svoje regulacijske mogućnosti u uravnoteženju elektroenergetskog sustava".

>> Bernardić: Danas je očito da Plenković nema podršku Mosta u planu za Inu

>> Dala rješenje za otkup dionica MOL-a dok su se drugi ministri 'skrili'

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Marko1337
23:01 10.01.2017.

Hrvatska treba prodati preostale dionice INE i oduzeti sve koncesije na rudno blago Hrvatske. Sa tim novcima može pokrenuti novu. čistu energetsku tvrktu bez brojnih uhljeba i parazita.

KU
kupatilo
21:44 10.01.2017.

Plenkovicu odustani od Ine.Vidim da ona nikom neznaci nista a trebalobi da znaci.Zasto se boriti nek je nema.Posvetise onom sto stvara a ne onom sto gubi i bices dobar premijer a jednog dana ti isti ce te kriviz za izdaju hrvatskih interesa.Nevidim razloga zasto se Ina nebi otkupila i obe firme bile nase kao stosu i bile.Dali se to nemoze samo zato stoto nekome smeta.

LA
Laici
22:11 10.01.2017.

Ukoliko se proda 25%HEP-a,neminovno je da ćemo se približiti europskom prosjeku cijene kwh,sa dosadašnjih 0,75 kn na 1.05kn!Pa pogađate tko će to platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije