Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Ivan Šipić?

Bivši gradonačelnik Trilja s burze rada ulazi u Vladu i postat će ministar demografije

Zagreb: Sabor sjednicu nastavio slobodnom raspravom zastupnika
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
15.05.2024.
u 18:52

Bilo je jasno kako 'pliva protiv struje' kada je u Saboru glasao protiv usvajanja Istanbulske konvencije.

Ivan Šipić, kojega je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava naveo kao budućeg ministra demografije, po struci je vjeroučitelj, trenutno na burzi rada. Šipić je već bio saborski zastupnik i tri mandata gradonačelnik Trilja, ali kao član HDZ-a. Na prošlim lokalnim izborima razišao se sa strankom, koja ga nije ponovno izabrala za kandidata iako je slovio kao jedan od najuspješnijih gradonačelnika, a Trilj je bio među šampionima po povlačenju sredstava iz europskih fondova.

Bilo je jasno kako 'pliva protiv struje' kada je u Saboru glasao protiv usvajanja Istanbulske konvencije, a tijekom prošle izborne kapanje za predsjednika Republike Hrvatske, kada je kandidatkinja HDZ-a bila Kolinda Grabar-Kitarović, u Trilju je održan koncert njezina protukandidata Miroslava Škore, što se vjerojatno također nije svidjelo vrhu HDZ-a..

U svakom slučaju, prije tri godine nisu ga kandidirali za gradonačelnika Trilja i Šipić je izašao iz HDZ-a i sam se kandidirao na nezavisnoj listi. Osvojio je pet vijećničkih mandata i u koaliciji s dva Mostovca dobio većinu u Gradskom vijeću koje ga je izabralo za predsjednika.

Žestoka je oporba HDZ-ovom gradonačelniku Ivanu Bugarinu, svome nekadašnjem zamjeniku, koji je također na izborima izabran u Sabor, ali na listi HDZ-a. Šipić se zbližio s Stipom Mlinarićem Ćipom i Ivanom Penavom te je na listi Domovinskog pokreta izborio ulazak u budući saziv Sabora, kojega će, očito zamijeniti mjestom u novoj Vladi.

VIDEO Uhapšen napadač na slovenskog premijera Ficu

 

Komentara 8

PO
Polarus
19:50 15.05.2024.

teolog i demografija?!?!? ovo ni Alan Fordu nije palo na pamet...

GO
goran2hr
19:27 15.05.2024.

Otkazivanje IK, bilo je jedan od uvjeta DP-a, a to se više ne spominje. Koji cirkusanti.... Zekanovićiranje u petoj brzini.

Avatar Sky Rocket
Sky Rocket
19:15 15.05.2024.

hahahahahaha kakva je to nakupina luzera: D(ouble)P(enetration)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije