Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKORO SUĐENJE I ZA DRUGU AFERU

Bivši francuski predsjednik osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije

Stefan Rousseau/PA Images/PIXSELL
01.03.2021.
u 14:58

Sarkozy (66) je proglašen krivim za pokušaj podmićivanja suca Gilberta Aziberta

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i dvojica bivših suradnika osuđeni su na tri godine zatvora zbog korupcije, od čega će dvije provesti na uvjetnoj.

Sarkozy (66) je proglašen krivim za pokušaj podmićivanja suca Gilberta Aziberta, kojemu je ponudio prestižni posao u Monaku u zamjenu za informacije o kaznenoj istrazi koja se vodila protiv njegove političke stranke. Ista kazna dosuđena je i njegovom bivšem odvjetniku Thierryju Herzogu, javlja BBC.

Sarkozyju bi se također uskoro trebalo suditi u odvojenom slučaju, koji se odnosi na takozvanu aferu Bygmalion, a u kojoj ga se tereti za financijske malverzacije upredsjedničkoj kampanji 2012. 

Zanimljivo je da je unatoč tome i dalje popularan u desničarskim krugovima.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:44 01.03.2021.

jake li kazne !!

CA
cactus
15:10 01.03.2021.

Kada će se Mesiću tužiti za primanje mita u aferi Patria

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
18:55 01.03.2021.

suditi mu se hoće,ali neće ići u zatvor - tako rekli na vijestima! tako da - ŠIPAK

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije