Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćna presuda za zlouporabu položaja i ovlasti

Bivšemu saborskom zastupniku Jeni Adamu uvjetna kazna

jene adam
Marin Franov/PIXSELL
28.01.2010.
u 11:13

Po izmijenjenoj optužnici, Adam je od novca koji je dobio za politički rad 23.752 kune prisvojio i njima otplaćivao nenamjenski kredit te je Saboru predočio lažni izvještaj o utrošenom novcu.

Bivši saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Jene Adam nepravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužbe da je krivotvorio službene isprave, Županijski sud u Osijeku ga je oslobodio. Ponovljeno je to suđenje, a u prvom je postupku 2007. nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora.

Po izmijenjenoj optužnici, Adam je od novca koji je dobio za politički rad 23.752 kune prisvojio i njima otplaćivao nenamjenski kredit te je Saboru predočio lažni izvještaj o utrošenom novcu.

Prvom optužnicom, pak, teretilo ga se da je za osobne potrebe potrošio 130.000 kuna, a potom u izvještaju napisao da je time platio telefoniranje, putne troškove te dnevnice za domaća i inozemna putovanja na kojima zapravo nije bio.

- Od prvog sam trenutka znao da me napada lobi koji želi doći na moje saborsko mjesto, uništili su me politički, ali i zdravstveno. Sudjelovao sam u osnivanju Demokratske zajednice Mađara Hrvatske, a oni su mi zabili nož u leđa - kazao je Adam, ponovivši da nije kriv.

Njegov odvjetnik Dražen Matijević najavio je žalbu jer je, smatra, optužnica u izmijenjena na štetu okrivljenika, što je zakonski neopravdano jer se Adam jedini žalio na prvu presudu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar skala
skala
11:33 28.01.2010.

Adamov odvjetnik Dražen Matijević najavio je žalbu na ovu drugu presudu. Po prvoj presudi Jene Adam je u srpnju 2007. PROGLAŠEN KRIVIM za ta kaznena djela i nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora. Nakon žalbe Adamovog odvjetnika Dražena Matijevića ii ponovljenog suđenja Osječki Županijski sud ga je opet PROGLASIO KRIVIM i odredio uvjetnu kaznu 8 mjeseci. Adamov odvjetnik najavio je opet žalbu na presudu, pa se sada vjerovatno opet očekuje PROGLAŠENJE KRIVIM i kazna od 1 mjeseca uvjetno, a ne bi začudila i oslobađajuća presuda s protutužbom za duševne boli. Prva presuda je smiješna a o dalje da i ne govorim. Toliko o našem sposobnom odvjetništvu i nesposobnom pravosuđu.

DO
dovla
19:08 28.01.2010.

nije mim jasno maznu lovu i dobe uvjet,samo zato jer radi u saboru,da ja maznem jednu kunu dobi bi razbojstvo idve ,tri godine ..... FINI LJUDI U SABORU I TAKVI NAM VODE DRŽAVU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije