Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Bivšem direktoru Badela zbog šverca godinu dana zatvora

\'sudski_cekic11\'
Arhivska fotografija
25.04.2012.
u 16:38

U postupku je utvrđeno da je iz tvrtke izvučeno 16 puta više alkohola koji se u Badelu proizvodio kao ilegalni višak

– Žalit ćemo se – prokomentirao je odvjetnik Krešimir Vilajtović nakon što je danas na Županijskom sudu zbog prodaje 168.000 litara Badelova etilnog alkohola na crno na godinu zatvora osuđen Ferdinand Jukić – bivši SZUP-ovac, trgovac oružja, vlasnik i direktor Badela...

Istovjetnu zatvorsku kaznu Jukićevoj sutkinja Gordana Mihela Grahovac izrekla je i Ivanu Devčiću, njegovu zamjeniku u Badelu. Marko Vlašić, optužen da je kao direktor Poljoprivredne zadruge Kadulja s otoka Korčule prikrivao fiktivnu prodaju ilegalno proizvedenih viškova u Badelu, nepravomoćno je osuđen na 10 mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

A bivši direktor distribucije skladišta u Badelu Marjan Perhat oslobođen je optužbe. Okrivljeni nisu bili na izricanju presude. Jukić je tražio da ga se te “obveze” oslobodi jer je lošeg zdravstvenog stanja. Nalazi se u zatvoru u Remetincu na izdržavanju neke prijašnje kazne. Što zbog Badela, što zbog muljaža s Vukovarskom bankom, već je osuđen na šest do sedam godina zatvora.

Prije nešto više od mjesec dana zbog prijevare je na Općinskom sudu u Orahovici osuđen na još godinu zatvora. Postane li presuda pravomoćna, Jukić i Devčić morat će zajedno vratiti oko milijun kuna. Tužiteljstvo tvrdi da je za taj iznos oštećen Badel, a sutkinja je u obrazloženju presude kazala da su Jukić i Devčić svojim ponašanjem doprinijeli likvidaciji tvrtke.

Komentara 1

CH
chemica
19:21 25.04.2012.

Jadna je to bila Hrvatska. Ta njofrina. Ferdinand Jukić je na svjetlost dana izgmizao kada se na jednoj dobrotvornoj aukciji pojavio kao najbolji ponuđač za bistu velikog i voljenog vođe. Nadmetala se cijela tadašnja \"domoljubna\" elita kako bi se uvuklaa Franji, a pobijedio je Ferdo. Da, pobijedio je. Dobio je sve što je htio. Tvornicu. Samo u državi postavljenoj naopačke su ovakvi mogli odlučivati o bilo čemu. No, vidimo i kako ta ružna domoljubno-katoličko-lopovska priča upravo završava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije