Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODMAH IDE U REMETINEC

Marina Lovrić Merzel osuđena na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam godina

Bivša županica Marina Lovrić Merzel i ostali proglašeni krivima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
29.03.2022.
u 12:04

Bivša županica osuđena je i zbog plaćanja savjetnika, zapošljavanja svoje rodbine, plaćanja privatnih troškova službenom karticom

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je objava presude Marini Lovrić Merzel i drugima, a sud ih je sve nepravomoćno proglasio krivima.

Uz nju, još su optuženi Dalibor RožankovićSilvijo Kobešćak i Bernard Popec.

Bivša SDP-ova županica nepravomoćna je osuđena zbog primanja 100.000 eura mita od Željka Žužića

Marina Lovrić Merzel
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Osim za primanje mita, Lovrić Merzel je zajedno sa svojim nećakom nepravomoćno osuđena jer je novac od mita pokušala prikriti  kupnjom stana u Zadru koji je upisan na nećakovo ime.

Osuđena je i zbog kupnje zgrade od Bernarda Popeca, koja je prenamijenjena u Hitnu. Ukupni, prema optužnici prenapuhani trošak bio je 11.2 milijuna kuna.

Bivša županica osuđena je i zbog plaćanja savjetnika, zapošljavanja svoje rodbine, plaćanja privatnih troškova službenom karticom.

Ona je osuđena na jedinstvenu kaznu od 7 godina zatvora. Oduzet joj i stan u Zadru te joj je oduzeto oko 680.000 kuna. Kobešćak je dobio godinu dana zatvora, a Popec i Rožanković po godinu i pol svaki. 

Marina Lovrić Merzel će nakon objave presude biti odvedena direktno u Remetinec.

Komentara 51

ST
Starotopoljanin
12:19 29.03.2022.

predugo je trajalo da je na slobodi

DU
Deleted user
12:51 29.03.2022.

Očekujemo ostavku onog dugonje Grbina - pa zar on još nije uhapšen zbog nezakonitog uzimanja novca za lažno prijavljivanje za odvojen život - i još ne želi reći kome je uplatio taj novac, a puna mu usta transparentnosti i pravde,, a šta bi tek radio da je na vlasti .... srećom nikad neće vidjeti vlasti ni on ni njegov SDP

Avatar mrbr
mrbr
12:33 29.03.2022.

Mogla je već izaći iz zatvora da je otišla na vrime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije