Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stopiranje naplate

Bivša šefica osječke Porezne: Ministarstvo utječe na svjedoke

Ministarstvo financija
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
29.04.2014.
u 11:15

“Priopćenje ministra Slavka Linića, s detaljnom kronologijom slučaja OLT Osijek, pritisak je na svjedoke, ali i na sud”, smatra obrana bivše šefice ispostave Porezne uprave u Osijeku Ružice Kovačević

“Priopćenje ministra Slavka Linića, s detaljnom kronologijom slučaja OLT Osijek, pritisak je na svjedoke, ali i na sud”, smatra obrana bivše šefice ispostave Porezne uprave u Osijeku Ružice Kovačević, osumnjičene za stopiranje naplate 12 milijuna kuna duga Osječke ljevaonice željeza.

– Navedena su imena nekoliko službenica koje su na popisu svjedoka u istrazi, a još nisu ispitane. Od desetak svjedokinja samo su dvije, po našim saznanjima, dale iskaz – navodi Hrvoje Krivić, odvjetnik R. Kovačević. Njegova je branjenica u istražnom zatvoru završila u ožujku zbog utjecaja na svjedoke. – Izašla je uz 100.000 kuna jamčevine i stroge upute da ne smije kontaktirati sa svjedocima. Država pak koristi svoj autoritet i utječe na njih – nastavlja Krivić ističući da je to “njegovo stručno mišljenje, a ne stav klijentice”. Ministarstvo financija u nedjelju je, podsjetimo, izvijestilo da je utvrdilo kako “nema odgovornosti ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec” na koju je, neslužbeno, USKOK proširio istragu. Odgovornima za propuste Ministarstvo smatra osječke poreznice. Potkrijepilo je to i očitovanjem R. Kovačević.

– Svjedoci nemaju pravo uvida u spis, ne smiju znati tko je što rekao – nadovezuje se na to Krivić.

Ružica Kovačević iskaz je davala puna dva sata. Spomenula je u njemu, neslužbeno doznajemo, i Nadu Čavlović Smiljanec, ali navodno ne u kriminalnom smislu. S naplatom se, branila se, odlučilo čekati po nalogu iz Zagreba. Ovrha je odgađana, rekla je, jer se čekalo jamstvo banke da će OLT, tada u vlasništvu poduzetnika Željka Biloša, dobiti kredit za otplatu glavnice. No, “to je trebalo trajati jedno kraće vrijeme”, a to što račun tvrtke ni poslije nije blokiran Kovačević objašnjava “pogreškom u sustavu”.

>> 'Osjećalo se iz aviona da šefica osječkih poreznika nije sama stopirala naplatu'

>> Podmeću mi oni koji godinama nisu radili svoj posao

Komentara 5

Avatar navijač
navijač
11:42 29.04.2014.

Linić je branio i Šegona i Merzel - Lovrić pa se pokazalo tko su , vjerujem da će na kraju on završit u Remetincu .

19
1995josip
12:01 29.04.2014.

Koju je kumu ili kuma iz SDPa Linić pokušao braniti, ta ili taj su dali ostavke nakon pritiska javnosti ili je kao kuma Merzel završila u zatvoru ! Zato Liniću nemoj više braniti kumove možda bolje prođu kada ih uhvate u lopovluku !

Avatar Carrera
Carrera
13:00 29.04.2014.

vrijeme je da se linića smijeni, u previše je afera upetljan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije