Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOPORABA POLOŽAJA

Bivša ravnateljica protuzakonito si isplatila 614.576 pa prijetila otkazom šefici računovodstva

Suzi Vatavuk
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
06.10.2017.
u 14:21

Prema optužnici, tereti ju se da je 17. ožujka 2005. protivno odluci koju je Zavod donio 26. rujna 2003. odlučila da sebi kao ravnateljici te specijalistici uvede naknadu za pripravnost

Suzi Vatavuk (51), bivša ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko - kninske  županije optužena je zloporabu položaja, a optužnicu je protiv nje podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Prema optužnici, tereti ju  se da je 17. ožujka 2005. protivno odluci koju je Zavod donio 26. rujna 2003.  odlučila da sebi kao ravnateljici te specijalistici uvede naknadu za pripravnost.  Učinila  je to iako je znala da ona kao ravnateljica Zavoda i liječnica specijalistica nije bila niti je mogla biti u pripravnosti jer to mogu  biti  samo  liječnici raspoređeni u službi.

Suzi Vatavuk tužiteljstvo tereti da si je svaki mjesec odobravala i samoj sebi isplaćivala naknadu za pripravnost  zajedno  s redovnom plaćom. Radila je to do veljače 2014. kada je proveden nadzor nad Zavodom te mu je naređeno da joj obustavi isplatu nezakonite  naknade  za  pripravnost.  Zavod je zbog takve prakse  bio opomenut, a Suzi Vatavuk, tvrdi tužiteljstvo, pribavila si je nepripadajuću
imovinsku  korist od 614.576 kuna. Policija je cijelu  priču počela istraživati sredinom 2016. a Suzi Vatavuk je tada, kako se tereti, pokušala prikriti što je radila.

Prvo je pokušala prikazati da je isplatu naknade za pripravnost odobrilo upravno  vijeće, a zatim  je  sakrila zapisnike sa sjednica  upravnog  vijeća iz 2005. Nadalje, tereti ju se i da je od šefice računovodstva  pismeno  zatražila  da  joj  dostavi  zapisnike. Kako joj ih šefica  računovodstva nije mogla dostaviti jer ih nije bilo, Suzi Vatavuk joj je izrekla opomenu pred otkaz, navodeći da je razlog tome što je šefica računovodstva izgubila zapisnike!?  Zavod je 15.  rujna  2017.  podnio imovinsko pravni  ahtjev kojim od bivše ravnateljice traži povrat 614.576 kuna, a u optužnici tužiteljstvo predlaže sudu da takav zahtjev u cijelosti prihvati.

Komentara 6

OB
ObrenM
15:33 06.10.2017.

To su osobine vecine hrvatskih politicara.

RI
rikavac
16:56 06.10.2017.

Ciju clansku iskaznicu ima da mi je znat?

SA
sani1
17:33 06.10.2017.

Hrvatica, domoljupka, katolkinja (hadezeovka)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije