Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje u Karlovcu

Bivša ravnateljica knjižnice na sudu jer je zaposlenicima platila dodatni rad

knjiznica
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
25.11.2020.
u 11:16

Ravnateljica je od Grada tražila da joj se odobre nova zapošljavanja kako bi se odradili svi poslovi u knjižnici, ali joj to nije odobreno

Na karlovačkom Županijskom sudu započelo je suđenje Fridi Bišćan, bivšoj ravnateljici Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić u Karlovcu. Državno je odvjetništvo tereti da je zloutrijebila svoje ovlasti kao ravnateljica Knjižnice i time djelatnicama pribavila materijalnu korist. No, slučaj pokazuje, zapravo, drugu stranu priče.

Činjenica je da je ravnateljica djelatnicama Knjižnice zbog povećanja obima posla povećala plaću kako bi im platila dodatni rad koje su obavljale, ali za povećanje plaće nije imala odobrenje Grada Karlovca, odnosno ona nije imala ovlasti sama dizati koeficijenta plaća zaposlenicima Knjižnice. Doduše, ravnateljica je od Grada tražila da joj se odobre nova zapošljavanja kako bi se odradili svi poslovi u knjižnici, ali joj to nije odobreno.

Državno joj odvjetništvo stoga, stavlja na teret da je u pet godina, od 2009. do 2014. godine, koliko su četiri djelatnice imale veću plaću, proračun Grada Karlovca oštetila za nešto više od 133.000 kuna. Suđenje se nastavlja.

>> VIDEO Tko je kriv za eksploziju troškova za žičaru Sljeme?

Komentara 4

MA
Maux
11:36 25.11.2020.

Samo u Hrvatskoj!

DU
Deleted user
12:12 25.11.2020.

modric u ministarstvu obrane isplati nezakonito brigadirki pecek 48 000 kn i nikom nista ...sud to uopce ne zanima....

SI
sisavac
11:55 25.11.2020.

nema ženska pojma. bez privole gazde dizala plaće. to je teža povreda, i momentalni otkaz, plus nadoknada štete koju je time napravila gradu. ravnatelji teško prihvaćaju činjenicu da oni nisu vlasnici ni knjižnice, ni vrtića, ni muzeja, a olako dižu materijalna prava. da je bila malo mudrija, stručnija, taj dodatni rad je mogla isplatiti na legalan način, ne diranjem u koeficijente za koje joj je potrebna suglasnost vlasnika, grada. ipak ima dobru autonomiju, mogla je to kroz svašta drugo odraditi, na pol legalno, al joj ne bi mogli ništa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije