Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NACIONALIZIRANA IMOVINA
Povratak na članak

Bivša država joj uzela djedovinu vrijednu milijune kuna, a njoj nude 30 tisuća kuna

"Stvarno sam se primila do kraja da obavijestim javnost o sramoti države Hrvatske, koja dozvoljava da samoposlugom uzimaju tuđe parcele..."

Komentari 21

CH
chupakabra
22:59 11.03.2021.

privatno zemljište svojataju šerifići i najmještaju pajdama dok privatno vlasništvo kao da je njihovo i dan danas. dosta tog komunjarskog mentaliteta, privatno je svetinja, ako hoćeš prodavati pajdama, plati pa objasni glasačima. trebala bi i odštetu za propuštenu dobit dobiti.

VL
OR
Orilogorilo
06:51 12.03.2021.

Za debile, RH je pravna sljednica SRH, i preuzuma i prava i obveze. A vlasnike svega otetog u komunizmu duzni su obestetiti. Posebno zidove koji su ostali bez stanova u centru Zagreba

VL
OR
Orilogorilo
06:47 12.03.2021.

Puno ljudi uzme kredit pa ga ne mogu vratiti. Cuj argumenta, država ne moze obestetiti po trzisnoj cijeni. A kako je mogla oteti po trzisnoj

VL
Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
04:34 12.03.2021.

Clanovi SkH kao privilegirana kasta u drustvu , uzivali su u dobrim poslovima , dobivali su dobre tude ili drustvene stanove , knjizili se na oduzete nekretnine ,nakon 91 kompletno clanstvo SKH prelazi u HDZ a manji dio ostaje u SDP , i ponovo imamo novo otimanje , privatizaciju , sad se ono sto je oteto otima po drugi put , samo sada to rade sinovi , ispada da oligarhija od 20 % stanovnistva , toliko pljacka Hrvatsku da ovih 80% nisu vise sposobni ni pokusat promijenit nesto

VL
Avatar patkovic
patkovic
22:55 11.03.2021.

pa to je uzela agencija za posebne nekretnine

VL
LL
lijepa_li si
10:06 12.03.2021.

svugdje je privatno vlasništvo svetinja, dok se nisu pojavili crveni zločinci i lišavali ljude života i zemlje ako im je bilo pravo.

VL
DU
Deleted user
07:57 12.03.2021.

Kako je tvoj djed došao do te zemlje? Da nije on oteo nekome?

VL
BS
Britka sablja
08:26 12.03.2021.

Hajde olabavite, prema onom što ja znam žena pokušava drugi put naplatiti ono što je jednom plaćeno. Naime vlasti svuda u svijetu uz pravičnu naknadu izvlašćuju vlasnike zemljišta i nekretnina, ako je to u širem društvenom interesu (izgradnja infrastrukturnih i drugih objekata), pa su tako radiie i vlasti u SRH. Vrijednost zemljišta i nekretnina u pitanju je procijenjena i vlasnicima je kao obeštećenje ponuđen procjenom utvrđen iznos novca. Vlasnici zemljišta ili nekretnina su u pravilu odbijali takve naknade i tražili veće iznose, često i nekoliko puta veće od procijenjene vrijednosti, riječju, krenuli su ucijenjivati vlasti. Samo ono su bile vlasti uređene države koje nisu bile spremne u nedogled odgađati planirane gradnje radi neumjerenih zahtjeva vlasnika zemljišta ili nekretnina. One su silom ušle u posjed, isplatile procijenjenu vrijednost zemljišta ili nekretnina, a bivše vlasnike, ukoliko su se osjećali zakinutim, uputile na sud.

VL
PE
PetiElement
21:59 11.03.2021.

Ključna rečenica: "Zemlja je njezinoj obitelji oduzeta i nacionalizirana 60-ih godina"

VL
AL
alfagt2015
22:19 11.03.2021.

uzela ti je jugoslavija i mogla si se žaliti do 91

VL
ZS
zspanco
01:26 12.03.2021.

Ja ovo ne razumijem. Što tužiš HR kad ti je zemlju uzela Juga. Tuži Jugu i Tita da ti vrate zemlju. Majmun Tuđman je trebao zakonom zabraniti traženje oduzete imovine i stvar bi bila riješena.

VL
ZS
zspanco
01:33 12.03.2021.

Moj prapradjed je bio hajduk 40 godina i opljačkao je grozno puno plemića i kojekakvih seoskih gavana tako da se obogatio te je mom djedu, a preko njega i mom ocu, a otac meni, ostavio veliko bogatstvo. I što bi sada ja trebao nekom nasljedniku vraćati ono što je moj šukundeda oteo? Gluposti jer je to bogatstvo više puta oplemenjeno i pretvoreno u nešto sasvim drugo. Ako se netko smatra oštećenim neka tuži šukundedu, onoga tko ga je opljačkao.

VL
JB
Jednonogi.Brabonjak
22:47 11.03.2021.

" o sramoti države Hrvatske, koja dozvoljava da samoposlugom uzimaju tuđe parcele" ..pa tko ti je uzeo parcele?? Sram te bilo. Zašto se onda nisi obratila javnosti na isti način prije 50-60 godina možda bi ti ta država riješila problem ... ha

VL
BL
Blabla
22:25 11.03.2021.

Pa sto nisi tražila od Tita ? Tad ste bili manji od magova zrna, zato sad možete da pljujete po Hrvatskoj. Jad i bjeda od ljudi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.