Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV
Povratak na članak

Bivša dekanica: Borasove optužbe su sramotne, čudi što nije tražio izjavu zlostavljane studentice

– Budući da nije bilo jasne istrage o prijavi studentice, rektor nije trebao profesora predložiti za emeritusa – smatra Vesna Vlahović Štetić, bivša dekanica Filozofskog fakulteta.

Komentari 28

DU
Deleted user
12:21 04.02.2021.

Od 1692. godine Filozofski studij u Zagrebu počinje i formalno-pravno djelovati kao Neoacademia Zagrabiensis, javnopravna visokoškolska ustanova. Akademija ostaje u rukama isusovaca do godine 1773, kada papa Klement XIV. raspušta taj red. Godine 1776. carica i kraljica Marija Terezija dekretom osniva Kraljevsku akademiju znanosti (Regia scientiarum academia) s tri studija ili fakulteta: Filozofskim, Bogoslovnim i Pravnim. Iako su se organizacijski oblici mijenjali, do godine 1874. ona ostaje najvišom školskom ustanovom u Hrvatskoj i Slavoniji, ustanovom koja je obrazovala većinu hrvatske inteligencije. Pod imenom Mudroslovni fakultet započinje s radom akademske godine 1874/1875. Filozofski fakultet posvetio je posebnu pozornost razvijanju fundamentalnih disciplina svojega prirodoslovno-matematičkoga odjela, koji je s vremenom postao kolijevkom nekoliko novih fakulteta zagrebačkoga Sveučilišta. Godine 1948. provedena je velika reorganizacija fakulteta… Komunisti otimaju i vladaju, preodgajaju i slave sebe kao gospodare života i smrti. Tko im poljubi stopala ima milost, tko ni pod kojim uvjetom ne želi bezbošcima titrati, farba ga se u neprijatelja, fašistu. Traje još uvijek…. Katedre su predodređene za provjereni kadar.

VL
DU
Deleted user
12:36 04.02.2021.

Gdo Stetic vi ste u svom rektorskom mandatu vise štete napravili studentima i profesorima nego svi rektori zajedno. FF je postao simbol neuspješnog fakulteta gdje je za rad na njemu najvažniji pol. pedigre. Vrlo brzo ce veliki broj katedri ce se zatvoriti jer neće biti studenata za vas i takav FF

VL
MI
misho32
11:34 04.02.2021.

glavna karakteristika tih nesposobnih crvenih mediokriteta sa filozofskog fakulteta je antihrvatsko djelovanje odnosno rad protiv hrvatski nacionalnih interesa . Protjerani su sa filozofskog fakulteta svi sposobniji i značajni ,stručni ljudi , kao Mislava Ježića ,a ostali su uglavnom oni koji koji javno propagiraju komunizam , i takvima je prepušteno da nam odgajaju djecu.

VL
JA
Jania
13:19 04.02.2021.

Gđo Štetić, kako možete biti sigurni da je prijava utemeljena i kakav bi bio rezultat istrage? Da Vam je uistinu bilo stalo do kolegice, bili biste nešto napravili dok ste vedrili i oblačili FF-om. Očito samo želite napakostiti rektoru.

VL
Avatar rubinet
rubinet
12:41 04.02.2021.

Mudroslovni fakultet, a ne filozofski. Osnovan u Zagrebu 1874.

VL
KU
Kultura
13:08 04.02.2021.

Taj filozofski fakultet je ljevicarsko zlo gdje vladaju crveni koji truju studente.

VL
PL
plutarh275
16:01 04.02.2021.

Bivša dekanica najbolje zna da je nedozvoljenim sredstvima podavanja došla do funkcije

VL
Avatar rubinet
rubinet
13:48 04.02.2021.

A sad se ovo dvoje prepucava. Bivša dekanica i rektor. Oko dubljih stvari. A uznemiravanje i zlostavljanje pada u drugi plan. Kao roditelj ,doduše ne potomkinje no potomka , zalažem se za transparentnost cijelog slučaja. Nikakovo prikrivanje . Otkrijte istinu istinu .Obznanite. Kaznite. Naravno, ako je optužba točna i utemeljena.

VL
PO
polymere
13:55 04.02.2021.

Komentari su žalosni. Bez obzira na političku boju bilo koga - rektor Boras je nekvalificirana gnjida i ljiga s bandom korumpiranih ulizica i oportunista. To Njegova svinjska faca i način komunikacije govore sve, i više od toga. Lik je dno i svi koji su došli s njim u kontakt to vrlo dobro znaju.

VL
LI
liliZG
12:39 04.02.2021.

dakle radi se o profesoru sa filozofskog koji je u mirovini i proglašen je emeritusom od strane Borasa...... pretpostavljam da to možete brzo otkriti i napisati mu ime i prezime, ... ne vi novinari , to bi bilo previše ,, ali ekipa koja komentira će to odraditi u roku keks.

VL
CO
Condorgrab
13:02 04.02.2021.

Profesor koji je seksualno uznemiravao studentice je HDZ-ov odnosno Borasov kadar. Zato neće biti objavljeno ime i prezime kao što to novinari redovito čine kad su u pitanju napr. liječnici, a neće naravno biti ni sankcija. "Brisanje ne mijenja istinu !"

VL
CO
Condorgrab
12:59 04.02.2021.

Podsjećam da je Boras pri zaređenju za rektora javno obznanio da će voditi Sveučilište po "Biblijskim načelima". Očito je da Boras seksualno uznemiravanje smatra jednim od tih načela. "Brisanje ne mijenja istinu !"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.