Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bivša Cvikova ljubav Ana Birimiša oslobođena krivnje za dilanje

Svjedokinja Želita Tomić tijekom suđenja uplela se u vlastiti iskaz te je rekla da su Cvik i Birimiša bili u autu koji su kupili godinu dana poslije
12. srpnja 2012. u 17:24 2 komentara 879 prikaza
ana birimiša
Foto: Tino Jurić/PIXSELL

Odvjetnica Ana Birimiša nepravomoćno je oslobođena optužbe da je od 2003. do 2006. godine pomagala Jakši Cvitanoviću Cviku u dilanju heroina i pranju novca. Sudsko vijeće Županijskog suda u Splitu, pod predsjedanjem suca Zorana Matulovića, predsjednika uskočkog odjela, donijelo je oslobađajuću presudu.

Još otplaćuje kredit

Predmet protiv dubrovačke odvjetnice izdvojen je iz postupka protiv Cvika i ostalih optuženika krajem 2009. godine zbog njezine bolesti. Uskokova optužnica teretila ju je za prodaju heroina te za pranje sedam milijuna kuna zarađenih kaznenim djelom. Glavna svjedokinja Želita Tomić, koja je teretila Birimišu kako je dilala zajedno sa svojim tadašnjim dečkom Cvitanovićem, tijekom suđenja uplela se u vlastiti iskaz te se ispostavilo da je automobil u kojemu je rekla da su bili Cvik i Birimiša kada je od njih uzela heroin, kupljen tek godinu dana poslije.

Sud njezin iskaz nije prihvatio. Nije bilo dokaza ni da je Ana Birimiša prala nezakonito stečeni novac. Kuću je kupila na kredit koji još otplaćuje, a BMW na leasing, a tijekom suđenja, sudski vještak za financije ustvrdio je kako su njezini prihodi bili veći od troškova.

Bila je i u pritvoru

Jakša Cvitanović Cvik pravomoćno je osuđen na osam godina zatvora zbog dilanja heroina i ustrojavanja zločinačke organizacije, a za pranje novca će mu se ponovno suditi. Njegov brat Mirjan dobio je kaznu od tri i pol godine zatvora. Još šestero iz grupe osuđeno je na kazne od 3,5 do 4 godine zatvora. Sudskim vijećem i tada je predsjedao sudac Zoran Matulović. Postupak protiv Cvika i njegove skupine počeo je 2006. godine.

Ana Birimiša predstavljana je kao njegova desna ruka. Kraće vrijeme bila je u pritvoru, a suspendirana je i nije se mogla baviti odvjetničkim poslom.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama